Лукач: Биће jош хапшења у полицији, спремни смо да очистимо своје редове

21.07.2021. 11:23
1
ИЗВОР: СРНА

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да се хапшења која је покренуло Министарство унутрашњих послова /МУП/ у својим редовима неће зауставити док се у потпуности не ријеши улога било ког припадника овог министарства у вези са криминалним клановима.
-Опет ћу се осврнути да сам управо на конференцији за новинаре коју смо директор /Полиције Синиша/ Кострешевић и ја одржали поводом представљања резултата рада МУП-а за протеклих шест мјесеци рекао, па могло би се рећи на неки начин и најавио ово што се догодило само дан послије, да се спремамо за обрачун и чишћење наших редова од нечасних полицајаца и да нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу - рекао је Лукач.

Иако су били свјесни да ће то бити велика срамота за полицију и да ће изазвати негативне реакције грађана, Лукач је истакао да ниједног тренутка нису помислили да одустану или нешто прикрију у вези са улогом припадника МУП-а са криминалним клановима.

-Очигледно је да некима смета што ми овим примјером доказујемо да Полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних и то ћемо наставити да радимо без обзира колико било болно и тешко, па покушавају да креирају којекакве приче како би скренули пажњу јавности са суштине - рекао је министар Лукач за портал "Banjaluka.net".

Он је нагласио да је суштина да су повјерење и безбједност грађана изнад било ког појединца, а нарочито безбједност Републике Српске коју мора да гарантује МУП Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 21.07.2021. 11:42
    Ima da se naradite samo u svojim redovima.Samo kad vidis koliko ,,obicnih,,policajaca vozi audije i druga skupa auta a plata 900KM,nije tesko zakljuciti odakle im zar ne ministre?
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 43m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 57m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 14m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 49m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 4m
    0