Лукач најавио претрес у властитим редовима

29.03.2022. 08:50
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Криминалци не могу бити јачи од полиције, нити државе. Радићемо јаче, жешће и брже. Ангажоваћемо све наше снаге и наше ресурсе. Нажалост, у нашим редовима имамо оних који сарађују са криминалцима, који имају дилове са криминалцима, имамо, нажалост и оних који се боје криминалаца.

Рекао је ово Драган Лукач, министар полиције Републике Српске, након отварања новог и функционалног објекта Полицијске управе Градишка те полицијске вјежбе у центру града, одговарајући на новинарска питања о убиству Раденка Башића, начелника крим-полиције у Приједору.

Он је нагласио да полицајци који сарађују са криминалцима не заслужују да буду у Министарству унутрашњих послова.

– Морамо са њима да се обрачунамо и то ћемо урадити широм Републике Српске и у свим њеним дијеловима. Ниједан полицајац не смије да се боји било код криминалца, нити један не смије да има било какав дил са криминалцем  – рекао је Лукач.

Он је истовремено најавио унутрашњу борбу, почев од Приједора, гдје ћемо, нагласио је, истражити да ли је било који полицајац био у некој вези, имао дил или неки вид сарадње, са Раилићем. Такви морају бити откривени, процесуирани и избачени из Министарства унутрашњих послова.

– Наши инспектори су овај случај у потпуности успјели да ријеше. Ово је окидач за наставак даљњег рада, наше борбе против организованог криминалитета, нарочито борбе против шверца тешких дрога. Управо та борба, и начин на који смо радили, ушли у траг већини криминалаца па и том Раилићу, који је у Приједору, на неки начин и организовао и наручио убиство. Бојао се да ћемо доћи до њега, управо због нашег рада по питању организованог криминалитета и шверца тешких дрога, у шта је он у потпуности укључен – рекао је Лукач у Градишки.

Из тог разлога смо, одмах у старту знали, ко би и на који начин могао да буде наручилац Башићевог убиства.

– Нисмо знали извршиоца, требало нам је времена да до тога дођемо добрим радом. И то смо успјели да ријешимо. Ово само говори да криминалци који се одлуче на тај пут, морају бити свјесни да са друге стране постоји полиција која се бори против њих, против њиховог пута и начина размишљања. Они морају бити свјесни да ће полицајци доћи до њих и да ће бити у затвору – поручио је министар Лукач, обративши се бројним медијима у Градишки.

– Ако криминалци мисле да убију полицајца или било кога другог у МУП-у у Републици Српској, да ће на тај начин прекинути наш рад, да ће зауставити наше активности, ово је примјер и доказ да се варају. Неће бити безакоња у Републици Српској, нити један полицајац не смије имати страха од криминалаца. Борићемо се против њих свим законским средствима – казао је Драган Лукач, показујући одлучност полиције у борби против криминалаца, у раду на сузбијању криминала.

Најавио је такође интензивније дјеловање полиције по том питању у цијелој Републици Српској. Он је указао и на слабости у полицијским структурама, рекавши такође да има још криминалаца спремних да посегну за оружје да би заштитили своје криминалне послове и избјегли санкције.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Славко 29.03.2022. 09:22
    Највећи криминалац те је поставио за министра.
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац Маристели Додер из Источног Сарајева полицијски позив донио љубав и животни ослонац
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 39m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 9m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 23m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    20h 40m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 10m
    0