Малољетница побјегла код момка, тетка тражи начин да је врати кући

19.10.2019. 12:12
0
ИЗВОР: Srpska.info

Малољетна Алмаси Асанов из Добоја, за којом се трагало два дана, лоцирана је у четвртак у Словенији гдје је отишла код свог момка, који је такође малољетан.

Потврдила је ово за Српскаифно Мејра Асанов тетка и старатељ нестале дјевојчице.

Она нам је испричала да је у Аламси у сриједу отишла у школу, али да се није вратила увече кући и да је она о томе обавијестила полицију.

-Када сам видјела да је нема кући око 21 час сам отишла у полицију и све пријавила. У четвртак само је успјели лоцирати и утврдити да је отишла у Словенију код свог момка – каже Мерја. Она је додала и да је њен момак такође малољетан и да сада мора контактирати полицију у Словенији да виде како да сестричну врати кући.

-Знам да је тај њен момак такође малољетан и да је недавно отишао код стрица у Словенију. Стриц вјероватно није очекивао да ће код њега доћи и Алмаси – испричала је Мејра Асанов. Према њеним ријечима, подузеће све да се она врати кући што прије, јер је још маљолетна.

-Отац јој је био родом из Сенегала, али су и он и моја сестра преминули и од тада се ја бринем о њој. Било је и раније случајева да она оде од куће, али никада није било ништа страшно. Послије пар сати би се вратила кући и нисам имала потребе да обавјештавам полицију све до сада  – поручила је Мејра.

Каже да је Алмаси у уторак вјероватно купила карту за Словенију, а да су сриједу није ни ишла у школу него је директно отишла на аутобуску станицу и упутила се за Словенију.

Извор близак истрази је испричао да се по Добоју могле чути приче да се она удала за тог момка, који такође има 16 година.

-Она је чак на вајберу промијенила и своје презиме и ставила од тог момка. Чула сам и да се у септембру њих двоје вјерили, ваљда је она то ставила и на друштвене мреже. Тај њен момак је недавно напустио школу и отишао код стрица у Љубљану, мислим да је тамо требао почети нешто радити – испричао је један познаник овог пара.

У Полицијској управи Добој су рекли да они настављају даљи рад на овом случају док се не утврде све чињенице везано око нестанка малољетнице.

Извор близак истрази је потврдио и да је Полицијска управа Добој добила потврду од Граничне полиције да је малољетница прешла граничне прелаз у Броду, аутобусом који вози за љубљану.

Потрага за кумом

Припадници Полицијске управе Добој још увек трагају и за Мирјаном Видаковић чији је нестанак прије мјесец дана пријављен полицији у Дервенти. Полицији се 23. септембра обратио  Миро Бојанић који је изјавио да је нестала његова кума Видаковић, коју је задњи пут видио 11. септембра.

Међутим, убрзо након што је пријавио њен нестанак, Бојанић се убио.

Према причама мјештана, Бојанић и Видаковићева су били у љубавној вези, што је додатно бацило мистерију на цијели случај.

Велики број полицајаца је учествовао у овој потрази и прегледали су шири простор око Дервенте, али нису пронашли никакве трагове који би им помогли у проналаску нестале Мирјане Видаковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Жена погинула у директном судару код Добоја Жена погинула у директном судару код Добоја
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 48m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 9m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    56m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 39m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 57m
    0