Манастиру Острог ће шест дана ходочастити 31 поклоник

03.05.2022. 15:15
0
ИЗВОР: srna.rs

На поклоничко путовање манастиру Острог са Сокоца у петак, 6. маја, кренуће 31 ходочасник, који ће пут дугачак око 230 километара препјешачити за шест дана, да би се поклонили моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког.

Предсједник соколачког Удружење грађана "Свети Василије Острошки" Дејан Елез изјавио је Срни да су се ходочасницима са Сокоца и ове године придружили њихови пријатељи са Пала и Хан Пијеска, те из Мокрог, Рогатице, Бијељине, Зворника и Фоче.

Он је навео да ће на поклоњење моштима светитеља, ходочасници кренути након јутарње молитве, око 7.00 часова, из Цркве Светог пророка Илије и уз благослов свештеника.

- Уз Божију помоћ, као и сваке године, препјешачићемо за шест дана пут дугачак око 230 километара до манастира Острог, гдје би требало да стигнемо 11. маја прије 19.00 часова на празнично вечерње, а сутрадан након причешћа, присустовујемо Светој архијерејској литургији у манастиру од 8.00 часова - рекао је Елез, један од иницијатора овог ходочашћа.

Соколачко Удружење грађана "Свети Василије Острошки" у сарадњи са Црквеном општином Соколац 13. пут организује ходочашће ка манастиру Острог.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 11m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 17m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 26m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 36m
    0