Мандина награда трећи пут - Настављена традиција на Филмским сусретима у Нишу

10.08.2019. 15:36
0
ИЗВОР: Српскаинфо

Kонкуренција је веома велика за престижно признање које су до сада за своја остварења добили Никола Kојо и Срђан – Жика Тодоровић, наводе из продуцентске куће “Contrast studios”.

На овогодишњем 54. Фестивалу глумачких остварења који ће се одржати од 24. до 30. августа у Нишу, трећи пут заредом биће додијељена награда за најбољу комичну улогу и допринос жанру комедије у српској кинематографији која носи име преминулог легендарног комичара Милорада Мандића Манде.

На приједлог Радоша Бајића са којим је велики Манда био директни партнер у култној серији “Село гори, а баба се чешља”, “Contrast studios” и Блиц су установили награду коју су до сада за своја остварења добили Никола Kојо и Срђан – Жика Тодоровић.

– Ове године је конкуренција веома велика и наш жири који сачињавају глумица Ања Мандић, супруга покојног Манде, директор Блица Веселин Симоновић и Ивона Алурац-Бајић, ПР менаџер наше продукције, имаће веома тежак посао. Награда коју додјељујемо је већ стекла велики углед јер афирмише комедију као један од најтежих кинематографских жанрова, и истовремено чува сјећање на једног великог умјетника и човјека какав је био Милорад Мандић Манда – каже директор “Contrasta” Недељко Бајић.

Награду сачињавају диплома и новчани износ од 100.000 динара, а додјељује се на свечаној завршници Филмских сусрета у Нишу, када ће бити проглашени и остали лауерати: гран при Наиса за најбоље глумачко остварење на Фестивалу “Царица Теодора” и “Цар Kонстантин” за најбољу главну женску и мушку улогу, награде за најбоље епизоде, најбоље дебитантско остварење, као и двије повеље за најбољу мушку, односно женску ролу.

Да подсјетимо, “Филмске сусрете” у Нишу ове године отвориће филм “Делиријум тременс”, редитеља и сценаристе Горана Марковића, снимљен након великог успјеха истоимене позоришне представе Београдског драмског позоришта.

– Вјерујем да не постоји бољи избор за отварање глумачких свечаности у Нишу јер је Горан Марковић, дијете великих глумаца Оливере и Радета Марковића којима смо симболично посветили филм “Турнеја”, из своје велике љубави према глумцима и окружењу у коме је провео буквално цијели свој и професионални и приватни вијек, креирао потресну причу и оду нашој умјетности у којој се срећом препознају и људи са друге стране (непостојеће) рампе – публика – изјавио је овим поводом, Тихомир Станић, који је за главну улогу у овом филму више пута награђиван.

По традицији, на отварању нишких Филмских сусрета уручује се награда за животно дјело “Павле Вуисић”, за изузетан допринос умјетности глуме у домаћем играном филму и њему сличним медијима, а за 2019. годину награда ће бити додијељена Горици Поповић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица бомбардовања Ниша касетним бомбама у коме је погинуло 16 цивила Годишњица бомбардовања Ниша касетним бомбама у коме је погинуло 16 цивила
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“ Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“
Најчитаније
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    23h 5m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    17h 18m
    2
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    23h 9m
    0
  • Данас Марковдан
    5h 36m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    21h 18m
    0