Маск радницима Твитера укинуо бесплатне оброке

14.11.2022. 20:34
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Илон Маск укинуо је бесплатне оброке запосленицима Твитера како би уштедио 13 милиона долара годишње, након што је тврдио да више људи доноси властите оброке него што их једе.

- Твитер троши 13 милиона долара годишње на услугу прехране за сједиште у Сан Франциску. Више људи си припрема јело него што га једе у фирми. Чак се и не труде послужити вечеру јер нема никога у згради - твитао је милијардер.

Маск је раније тврдио да је Твитер потрошио 400 долара по послуженом доручку у посљедњих 12 мјесеци. Милијардер настоји смањити трошкове након купње Твитера у уговору вриједном 44 милијарде долара. Високи трошкови задуживања и растући бојкот оглашивача откако је Маск преузео компанију извршили су велик притисак на пословање. Маск је прошле седмице изјавио да банкрот није искључен.

Укидање бесплатних оброка довело до сукоба с бившом извршном директорком Твитера

Маскова одлука да укине бесплатне оброке довела је до сукоба с бившом извршном директорком Твитера задуженом за некретнине компаније Трејси Хавкинс. Хавкинс је на Твитеру одговорила на Маскове тврдње и рекла да је посјећеност у уредима била између 20 до 50 посто.

- Бесплатни оброци су омогућили запосленицима да раде за вријеме доручка и састанке - рекла је.

Одлука о укидању бесплатних оброка за запосленике дошла је неколико сати након што је Маск наводно отпустио 4.400 од 5.500 Твитерових вањских радника, укључујући и оне који надзиру сигурност на интернету, пише Телеграф.

Коментари 0
Повезане вијести
Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска
Платформа X се претвара у апликацију за упознавање Платформа X се претвара у апликацију за упознавање
Маск тражи новог директора за "Твитер" Маск тражи новог директора за "Твитер"
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 17m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 50m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 16m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 29m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 58m
    4