Медицинска одијела коштала 22 КМ, а плаћали их по 50 КМ, цијена маски повећана 20 пута

16.09.2021. 14:59
1
ИЗВОР: Srpskainfo

Бранислав Зељковић, в.д. директора Института за јавно здравство РС и саучесници ухапшени су због сумње да су извршили милионске злоупотребе у поступку јавних набавки које је проводио Институт.

Осумњичени су искористили ванредну ситуацију изазвану пандемијом и преговарачким поступком плаћали медисинку и заштитну опрему по далеко већим цијенама од тржишних.

Извор Српскаинфо из истраге открива да су медицинска одијела на овај начин плаћали 50 марака, док је тржишна вриједност износила 22 марке.

На идентичан начин новац је узиман и за медицинске маске, па је тако умјесто тржишне цијене која је износила 0,36 марака једна маска плаћана 6,9 марака.

Драгица Тојагић, портпарол Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва изјавила је за Српскаинфо да су осумњичени Драган Дубравац, Славко Бојић и Саша Марковић тренутно на саслушању код тужиоца који руководи истрагом. Ухапшени Зељковић како је навела, биће доведен у зграду тужилаштва током дана или сутра ујутро.

– Сви они сумњиче се да су користећи ванредну ситуацију проглашену усљед корона вируса прибавили правним лицима Travel4fun и Procontrol незакониту зараду путем јавних набавки које је проводио Институт за јавно здравство РС – изјавила је портпаролка РЈТ.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Anonimna 16.09.2021. 20:37
    A nabavke dezinfekcionih sredstava u poreskoj upravi
Повезане вијести
Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући
Нови заплет на суђењу Зељковићу и осталима Нови заплет на суђењу Зељковићу и осталима
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 36m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 51m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 42m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 9m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 1m
    0