Милан Бркић побједник шаховског турнира у Источној Илиџи

31.07.2022. 17:28
0
ИЗВОР: srna.rs

 

Милан Бркић из Рогатице побједник је традиционалног шаховског турнира, који је данас одржан у Источној Илиџи у оквиру манифестације "4. август - да се не заборави", рекао је Срни предсједник Шаховског клуба инвалида "Хендикеп" Источно Сарајево Момир Ашоња.

Ашоња је навео да је друго мјесто заузео Срђан Злобец, а треће Остоја Пушара.

Након турнира, на којем је учествовало 18 такмичара, додијељене су награде и пехари.

Ашоња је додао да је покровитељ турнира општина Источна Илиџа, организатор Општинска борачка организација "Илиџански борац", а технички организатор Шаховвски клуб инвалида "Хендикеп" Источно Сарајево.

Обиљежавање 30 година од одбране Војковића, Грлице и Крупаца насеља у Источној Илиџи, почело је 21. јула сјећањем на најзаслужније, поменом у храму Светог Петра Дабробосанског Зимоњића.

У оквиру манифестације "4. август - да се не заборави", у четвртак, 4. августа, у Цркви у Војковићима биће служена литургија и парастос за погинуле и умрле борце, након чега је планирано полагање вијенаца испред Спомен-собе у Војковићима и пријем породица погинулих бораца и гостију у Парахојском дому.

Цвијеће ће бити положено и на спомен-крстове у Грлици, Црквицама и Кули.

Муслиманске снага на Војковиће, Грлицу и Крупац напале су 4. августа 1992. године.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године, за одбрану Војковића, Грлице и Крупца, погинуло је седам српских бораца, 14 их је тешко, а 20 лакше рањено.

За слободу Републике Српске и српског народа са овог подручја живот је дало више од 250 бораца Друге сарајевске бригаде. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге
Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа
Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    10h 30m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 5m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    20h 29m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 26m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 9m
    9