Миличевић: Ако спријечи крађу, опозиција може до побједе 2022. године

07.04.2021. 11:24
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Главног одбора СДС-а др Милан Милићевић је истакао да у Републици Српској дијалог власти коју предводи СНСД-е и опозиције не постоји, јер једноставно није могућ.

Он је, у интервјуу за српски портал „Вести“, рекао да дијалог подразумијева двосмјерну коминикацију, а не монолог.

- Милорад Додик је патентирао примитивну јавну комуникацију међу политичарима, а посебно у свом односу према медијима. Вјерујем да вријеме овакве комуникације, не само међу политичарима, већ уопштено, пролази. Јавне личности треба да буду примјер у свему, па и у начину комуникације. Усуђујем се да кажем да то треба да буде и дио националне стратегије – казао је Миличевић.

Предсједник Главног одбора СДС-а каже да су Републици Српској постоји потпуна приватизација институција власти и да она не дозвољава креативну политичку борбу у којој се може створити бољи амбијент за развој друштва у цјелини и достојанствен живот становника Републике Српске.

- Стање у Српској послије 15 година владавине Додика и СНСД-а тешко се може описати као добро и задовољавајуће за просјечног становника. За то вријеме огроман број наших људи је напустио ове просторе, а одлазе и даље, поготово млади, чак упркос рестрикцијама у кретању усљед пандемије. Не одлазе људи само из егзистенцијалних и економских разлога, већ и због осјећаја несигурности због стања у држави, у којој се константно вјештачки и с намјером подгријавају разни конфликти – појаснио је Миличевић.

Он је казао да су људи у Српској незадовољни постојећим стањем, што јасно говоре и резултати претходних локалних избора у два највећа града Бањалуци и Бијељини.

- Задатак опозиције је да народу понуди квалитетне кандидате и јасну платформу око којих се народ може окупити и препознати као носиоце промјена, просперитета, стабилности, али и интегритета. Посебну пажњу треба обратити на заустављање изборне крађе да би воља народа била испоштована. Ако све то постигнемо, увјерен сам да опозиција може да доведе до промјена следеће године у Републици Српској – закључио је др Милан Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 11m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 55m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 40m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 39m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 45m
    0