Миличевић: СДС остаје при закључцима НСРС и заштити виталног интереса Српске

16.08.2023. 15:58
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, рекао је да СДС зна шта значе санкције и америчка црна листа, те како је изгубити 60 најистакнутијих функционера вољом високог представника.

- Али ми тада нисмо стављали као штит испред себе народ, као што се то сада вјешто чини. Како се Милорад Додик понашао према институцији предсједника Републике Српске када су Николу Поплашена избацивали из кабинета предсједника Републике Српске. Како је тада тај исти човјек заједно са међународном заједницом правио спискове за одстрел функционера Српске деммократске странке - упитао је Миличевић.

Миличевић ја нагласио да СДС остаје при закључцима Народне скупштине Републике Српске и заштити виталног интереса Републике Српске и институција.

Он је поновио да је став СДС-а да подржавамо закључке Народне скупштине јер је СДС и подржао законе који се тичу односа према Уставном суду БиХ и према високом представнику.

- Став након Народне скупштине Републике Српске, када је СДС подржао законе који се тичу Уставног суда БиХ и високог представника, био је да нема доношења закона, ни европских нити било којих других већ да је приоритет свих приоритета да се иде на усвајање закона о Уставном суду БиХ којим се укида мандат страним судијама и да се иде ка гашењу ОХР-а. Закључак Народне скупштине Републике Српске био је да нема доношења других закона док се питање Уставног суда  и ОХР-а не ријеши, што је Милорад Додик прекршио одмах и тиме показао да не поштује институцију Народне скупштине Републике Српске. Нажалост, те закључке нико више не помиње јер их је предсједник Републике Српске прекршио истог тренутка кад су донешени на првом засједању Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине - образложио је Миличевић.

Он је рекао да није само важно подржати институцију предсједника Републике Српске, како се то данас вјешто тражи од цјелокупне јавности, већ је важно шта тај предсједник ради.

- Ако он не поштује инстутицију Народне скупштине Републике Српске кршењем њених закључака како може да очекује поштовање. Доносе се одлуке које се не проводе што је непоштовање Народне скупштине Републике Српске - закључио је Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  23h 39m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  5h 36m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  11h 50m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  7h 6m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  9h 56m
  0