Миличевић: „Скупштина на отвореном“ се одржава са циљем заштите НСРС и њених закључака

06.09.2023. 17:56
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, поручио је да ће са сутрашње „скупштине на отвореном“ послати порука да се Народна скупштина Републике Српске, као и одлуке које она доноси морају поштовати и спроводити, те да не смију бити кориштене за једнократну употребу и политичку трговину, као што то ради актуелна власт.

Он је нагласио да одлуке морају бити доношене у парламенту Српске и да једном донесене одлуке Народне скупштине Републике Српске морају бити спроведене.

До сада је, како каже, било обрнуто, те су одлуке, како објашњава Миличевић, доношене у неким комитетима СНСД и онда се дају у НСРС.

Он је навео да ће сутра на „скупштини на отвореном“ јавности бити предочен документ у којем ће бити наведен низ одлука, закључака и закона који су доношени већином гласова у Народној скупштини, а који нису спроведени.

- Власт закључке НСРС не спроводи, него их користи за једнократну употребу и трговину са својим политичким партнерима у Сарајеву и са међународном заједницом. То чине рецимо за именовање министра финансија или 75 милиона КМ за зграду Управе за индиректно опорезивање и слично - подсјетио је Миличевић.

Он каже да власт, ако већ не спроводи закључке, има могућност да их повуче.

- Али прије него што их повуку они морају признати да нису способни за спровођење тих закључака - категоричан је Миличевић.

Он је поновио да се сутрашња „скупштина на отвореном“ одржава са циљем заштите Народне скуштине Републике Српске и њених закључака и изразио увјерење да ће овај скуп протећи без било каквих инцидената.

- Посланици имају сасвим легитимно право да на платоу испред НСРС изнесу наше ставове. Ако постоји нека забрана приласка људима да се добровољно прикључе они могу бити на дистанци која је дозвољена - рекао је Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 2m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    7h 48m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 21m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 28m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 17m
    0