Миличевић: „Скупштина на отвореном“ се одржава са циљем заштите НСРС и њених закључака

06.09.2023. 17:56
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, поручио је да ће са сутрашње „скупштине на отвореном“ послати порука да се Народна скупштина Републике Српске, као и одлуке које она доноси морају поштовати и спроводити, те да не смију бити кориштене за једнократну употребу и политичку трговину, као што то ради актуелна власт.

Он је нагласио да одлуке морају бити доношене у парламенту Српске и да једном донесене одлуке Народне скупштине Републике Српске морају бити спроведене.

До сада је, како каже, било обрнуто, те су одлуке, како објашњава Миличевић, доношене у неким комитетима СНСД и онда се дају у НСРС.

Он је навео да ће сутра на „скупштини на отвореном“ јавности бити предочен документ у којем ће бити наведен низ одлука, закључака и закона који су доношени већином гласова у Народној скупштини, а који нису спроведени.

- Власт закључке НСРС не спроводи, него их користи за једнократну употребу и трговину са својим политичким партнерима у Сарајеву и са међународном заједницом. То чине рецимо за именовање министра финансија или 75 милиона КМ за зграду Управе за индиректно опорезивање и слично - подсјетио је Миличевић.

Он каже да власт, ако већ не спроводи закључке, има могућност да их повуче.

- Али прије него што их повуку они морају признати да нису способни за спровођење тих закључака - категоричан је Миличевић.

Он је поновио да се сутрашња „скупштина на отвореном“ одржава са циљем заштите Народне скуштине Републике Српске и њених закључака и изразио увјерење да ће овај скуп протећи без било каквих инцидената.

- Посланици имају сасвим легитимно право да на платоу испред НСРС изнесу наше ставове. Ако постоји нека забрана приласка људима да се добровољно прикључе они могу бити на дистанци која је дозвољена - рекао је Миличевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава Дуњић: Нетранспарентно и нерационално трошење јавних средстава
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама Миличевић: За заједнички наступ на изборима са опозиционим странкама
Најчитаније
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  16h 33m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  15h 58m
  2
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  13h 36m
  0
 • На амбуланти у Сувом Долу разбијена стакла и ишчупана метална врата
  21h 1m
  0
 • Проглашен најљепши аутомобил у 2023. години
  22h 6m
  0