Миљани Мацан из Матичне библиотеке Источно Сарајево признање за најбољег библиотекара

10.06.2023. 21:15
1
ИЗВОР: katera.news

У Вишеграду је почела 46. културна манифестација Вишеградска стаза на којој су се и ове године окупили библиотекари Српске.

У оквиру Дведесет седмих сусрета библиотекара Републике Српске додјељена су признања инаграде „Ђорђе Пејановић“ за најбољег библиотекара, најбољег школског библиотекара, најбољу библиотеку и најбољег библиотечког менаџера у Републици Српској.

Награду „Ђорђе Пејановић“ за најбољег библиотекара добила је библиотекарка Матичне библиотеке Источно Сарајево Миљана Мацан.

Најбољи школски библиотекар је Бранка Ковачевић из Економско-угоститељска школе из Приједора.

За најбољу библиотеку Републике Српске изабрана је Народна библиотека "Бранко Чучак" из Хан Пијеска, а за најбољег менаџера проглашена је Сњежана Миљковић из Народне библиотеке Градишка.

Миљана Мацан, виши библиотекар из Матичне библиотеке Источно Сарајево, истакла је да је награда коју је добила круна њене двадесетдеветогодишње каријере, а уједно и признање за цјелокупан колектив Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Мацан, библиотекар на Одјељењу белетристике, руководилац је Матичне службе у тој установи. Уназад десет година активно ради на истраживању посебних фондова које баштини Матична библиотека. Организатор је већег броја семинара за библиотекаре матичног подручја, радионица за кориснике и ученике средњих школа на тему промоције читалаштва и учесница бројних стручно-научних скупова у Босни и Херцеговини и региону. Координатор је културних манифестација у Матичној библиотеци Источно Сарајево и пројеката којима је унапријеђен рад библиотека на подручју које покрива ова матична служба невли су из Друштва библиотекара Републике Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Citalac 10.06.2023. 21:33
    Zasluzeno. Nevjerovatno ljubazna i prijatna osoba.
Повезане вијести
Oрден Његоша III реда за СКУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе Oрден Његоша III реда за СКУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе
Јокић и у овој категорији проглашен за најбољег на свијету Јокић и у овој категорији проглашен за најбољег на свијету
Ђорђо Сладоје добитник Кочићеве награде Ђорђо Сладоје добитник Кочићеве награде
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 51m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 53m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 46m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 51m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 54m
    1