Миљани Мацан из Матичне библиотеке Источно Сарајево признање за најбољег библиотекара

10.06.2023. 21:15
1
ИЗВОР: katera.news

У Вишеграду је почела 46. културна манифестација Вишеградска стаза на којој су се и ове године окупили библиотекари Српске.

У оквиру Дведесет седмих сусрета библиотекара Републике Српске додјељена су признања инаграде „Ђорђе Пејановић“ за најбољег библиотекара, најбољег школског библиотекара, најбољу библиотеку и најбољег библиотечког менаџера у Републици Српској.

Награду „Ђорђе Пејановић“ за најбољег библиотекара добила је библиотекарка Матичне библиотеке Источно Сарајево Миљана Мацан.

Најбољи школски библиотекар је Бранка Ковачевић из Економско-угоститељска школе из Приједора.

За најбољу библиотеку Републике Српске изабрана је Народна библиотека "Бранко Чучак" из Хан Пијеска, а за најбољег менаџера проглашена је Сњежана Миљковић из Народне библиотеке Градишка.

Миљана Мацан, виши библиотекар из Матичне библиотеке Источно Сарајево, истакла је да је награда коју је добила круна њене двадесетдеветогодишње каријере, а уједно и признање за цјелокупан колектив Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Мацан, библиотекар на Одјељењу белетристике, руководилац је Матичне службе у тој установи. Уназад десет година активно ради на истраживању посебних фондова које баштини Матична библиотека. Организатор је већег броја семинара за библиотекаре матичног подручја, радионица за кориснике и ученике средњих школа на тему промоције читалаштва и учесница бројних стручно-научних скупова у Босни и Херцеговини и региону. Координатор је културних манифестација у Матичној библиотеци Источно Сарајево и пројеката којима је унапријеђен рад библиотека на подручју које покрива ова матична служба невли су из Друштва библиотекара Републике Српске.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Citalac 10.06.2023. 21:33
  Zasluzeno. Nevjerovatno ljubazna i prijatna osoba.
Повезане вијести
Постхумно признање Жарку Лаушевићу за изузетан допринос филму Постхумно признање Жарку Лаушевићу за изузетан допринос филму
Oрден Његоша III реда за СКУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе Oрден Његоша III реда за СКУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе
Јокић и у овој категорији проглашен за најбољег на свијету Јокић и у овој категорији проглашен за најбољег на свијету
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  14h 58m
  10
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  11h 49m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  16h 53m
  1
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  21h 4m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  15h 40m
  3