Мирко Шаровић одговорио Додику: Чему паника?

01.08.2019. 19:50
0
ИЗВОР: buka.com

“Да ли ми сад треба да будемо таоци неуспјеха Милорада Додика и СНСД-а у формирању извршне власти на нивоу Босне и Херцеговине? То је његов и проблем његове странке и коалиције”, истакао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић одговарајући на, како каже, неутемељене оптужбе Милорада Додика.

“Не знам откуд толика нервоза и паника. Не преговарам ја са Бакиром Изетбеговићем него неки други. Поставља се питање легитимитета, има ли неко легитимитет или не?! Да ли је легитимно да СДС формира власт са два посланика или СНСД са два посланика?! Како кад и како за кога”, казао је предсједник СДС-а.

Шаровић је нагласио да је у ранијем времену за СНСД и Додика било легитимно да са два посланика наспрам 39 СДС-ових посланика формира Владу Републике Српске и није им тада било мрско да ухвате једног посланика СДА и да га добро награде и да са Изетбеговићем формирају власт.

“Није им било мрско ни да сарађују са НАТО-ом и да хеликоптером хватају једног хрватског посланика код Славонског Брода и да га у зору довуку у скупштинску владу и да формирају Владу Републике Српске, а сада постављају питање легитимитета. Знате, када говорите о легитимитету, та прича мора да има и свој други крај и у морате бити принципијални у томе”, истакао је Шаровић.

Уз све то, каже Шаровић, провлаче се тешке ријечи и увлачи се у цијелу причу Република Српска.

“Не дирајте Републику Српску. Кукавички је и безобразно увлачити народ и Републику Српску у неке постизборне и унутарстраначке комбинације и калкулације. Ми сада требамо да будемо таоци његовог неуспјеха. То је ствар његове политике. Ми радимо свој посао, водимо своју политику”, казао је Шаровић.

“То што се потежу и СИПА и Тужилаштво БиХ итд, па нисам ја учествовао у формирању СИПА-е и Тужилаштва БиХ и неких других институција, него они који сада потежу ту врсту приче”, закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    19h 40m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    9h 36m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    21h 27m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    17h 7m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    20h 27m
    0