Митрополит Амфилохије: Молим Веселина Вељовића и Душка Марковића да испоштују Светог Василија, очекујем да народ дође под Острог!

11.05.2020. 10:07
0
ИЗВОР: borba.me

У директном укључењу испред манастира у Горњем Острогу у емисији Радио Светигоре “Интернет литија” митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да се нада да ће и ове године бити народа код манастира, гдје ће бити одржана литургија у уторак, на дан Светог Василија Острошког.

Амфилохије је поручио да сви треба да испоштују захтјеве и потребе Национоналног координационог тијела, позвао је вјернике да држе одстојање.

-Они то доносе не зато јер имају неки ћеф него јер је то потреба на свјетском плану да се заштите људи од тог несрећног вируса. Манастир је посебна прича, овдје народ долази управо тражећи лијека- казао је Амфилохије.

Додао је да они који могу да дођу треба да дођу под манастир Острог.

-Надамо се да ће ове наше власти, нарочито што се тиче полиције, испоштовати народ. Ове године наравно биће много мање народа. А ми ћемо максимално испоштовати све што здравствена организација тражи од нас, али сви заједно да испоштујемо овог светог љекара, Светог Василија. Молим господина Вељовића и предсједника Владе да и они испоштују Светог Василија, и оно ради чега народ овдје долази, ради исцјељења- каже он.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Дио одежде Светог Василија Острошког донесен у цркву у Благају Дио одежде Светог Василија Острошког донесен у цркву у Благају
Дио свештене одежде Светог Василија Острошког чуваће се у Благају код Мостара Дио свештене одежде Светог Василија Острошког чуваће се у Благају код Мостара
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 56m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 14m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 41m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 29m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 50m
    0