Митрополит Хризостом служи у Сокоцу

25.04.2022. 09:19
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће данас, на Васкршњи понедјељак, Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Литургија ће бити служена од 9.00 часова.

Сутра, на Велики уторак, Света архијерејска литургија, са почетком у 9.00 часова, биће служена у параклису посвећеном празнику Нерукотвореног образа Господа Исуса Христа у Кули, у општини Источна Илиџа.

Хришћани славе Васкрс три дана, па су у календару Српске православне цркве /СПЦ/ црвеним словом обиљежени Васкршњи понедјељак и Васкршњи уторак.

Васкрс се слави од времена првих апостола и његово начело и суштина објашњавају се ријечима Светог апостола Павла, записаних у апостолским дјелима: "Ако Христос не васкрсне, празна је проповијед наша и празна је вјера наша".

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    5h 11m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    17h 48m
    2
  • Крађа у Палама
    3h 29m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    21h 36m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    21h 20m
    0