Млади спортисти из Републике Српске на кампу у Београду

28.07.2021. 14:34
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Око 70 младих спортиста из Републике Српске борави у Београду гдје учествују на кампу „Србија те зове“ у оквиру којег имају прилику да тренирају фудбал, одбојку, кошарку, рукомет и тенис.

Камп је бесплатан за све учеснике, а Министарство породице, омладине и спорта је омогућило одлазак младих спортиста из Републике Српске.

– Много ми значи што сам позвана на камп, јер радимо доста квалитетне и интересантне тренинге из којих се доста може научити. Задовољна сам са тренерима а најдраже ми је што сам овдје имала прилику упознати доста дјеце из различитих крајева свијета – рекла је петнаестогодишња Марија Вулић из ЖКК „Орлови“ Бања Лука.

Камп „Србија те зове“ окупио је више од 200 дјеце узраста од 12 до 15 година из различитих земаља свијета који имају прилику да раде са истакнутим спортским именима попут Милана Гуровића, Жељка Танасковића, Богдана Обрадовића и других.

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, истакла је да је изузетно важно да спортисти имају прилику да учествују у оваквим камповима, да уче од великих спортиста, размјењују искуства са вршњацима и напредују.

 

– Намјера нам је да кроз овакве пројекте омогућимо нашим младим спортистима да се додатно усавршавају, да помјерају своје границе, раде са врхунским стручњацима и у некој блиској будућности понесу репрезентативни дрес и остварују успјехе. Министарство породице, омладине и спорта води рачуна о нашим спортистима с посебним акцентом на младе таленте и трудимо се да им створимо што боље услове за тренажне процесе, да побољшамо инфраструктуру али и омогућимо, кроз сарадњу са Србијом и овакве пројекте да напредују и професионално се развијају – каже Давидовићева.

Одлазак спортиста из Српске остварен је у сарадњи са Одбојкашким савезом Републике Српске, чији предсједник Милутин Поповић, истиче да је поносан на успјешну спортску сарадњу са Србијом и додаје да је овај камп још једна успјешна спортска прича чији смо дио.

Младе спортисте, учеснике кампа „Србија те зове“ примио је и предсједник Србије, Александар Вучић, који је истакао да је посебна прилика и посебна част да их упозна са Србијом и Београдом и да им каже да је Србија њихова отаџбина и да ће то увијек да буде.

Камп „Србија те зове“ траје до 31.јула.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 6m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 28m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 43m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 36m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 42m
    1