„Мотористи“ поново убојити из прекида

29.03.2023. 21:54
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића су у 21. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Жељезничара из Бања Луке са 2:0 у једној прилично досадњикавој фудбалској представи.

Није утакмица у  Војковићима донијела превише занимљиву фудбалску представу. Фамос је држао лопту, контролисао посјед и игру, диктирао темпо утакмице, али без конкретних шансих. Гости, који су у Источно Сарајево стигли ослабљени за неколико стандардних првотимаца, прије свега најбољег играча овог прољећа, Алонза Пирта, углавном су се бранили и то су добро радили, док према напријед и нису били превише опасни. Тек послије једног прекида када Игор Рончевић прво боксује лопту, а онда одлично улази у шут и Данијелу Сукари и не дозвољава већу опасност пред својим голом.

Фамос до водећег поготка стиже у 13. минути. Опет је Младен Перовић одлично извео прекид, као и обично, а Дејан Бјелош шаље лопту иза леђа Ступара за водство. Практично, била је то и једина шанса коју је створио домаћи тим у првих 45.минута. Биљежимо још тек покушај Николе Новковић са тридесетак метара, али Ступар је на мјесту и не дозвољава да га изненади шут.

Ни у другом полувремену слика се на терену није промијенила. Требао је Фамосу један гол да себе не доведе у проблем, али никако нису успјевали да створе гол шансу. Зоран Кокот је замијенио Коту Јошикаву и већ у првом нападу је прекинуо једну летаргију на стадиону покушајем са четрдесетак метара да изненади изашлог Ступара, али се голман Желјезничара није дао изненадити.

Прву праву шансу на утакмици након гола у 13. минути, ако се и то могло назвати правом шансом, има Фамос у 75. минути. Митрашиновић је добро избацио Данела Блажића на десну страну, у овој утакмици бочног фудбалера Моториста, а он снажно шутира, но Ступар брани и ту шансу. Што нису успјели из игре, Мотористи успјевају из још једног прекида. Младен Перовић је још једном идеално убацио из корнера, а Ђорђе Ћеха је највиши у скоку и постиже свој први гол од повратка у Фамос за 2:0.

Био је то гол који је и дефинитивно одредио ток утакмице, па Фамос слави још једну јако битну побједу у борби за опстанак.

„Фамос „Жељезничар спорт тим  2:0 (1:0)

Стадон Бранислав Лубура-Бране

Гледалаца: 150

Судија: Славиша Мазић (Власеница)

Стријелци: 1:0 Бјелош 13, 2:0 Ћеха 79

Жути картони: Кокот, Тешановић (Фамос)

Фамос: Рончевић, Новковић, Хаџибеговић, Блажић (од 84. Лаловић), Бабић (од 68. Мичић), Бјелош (од 68. Митрашиновић), Јошикава (од 60. Кокот), Перовић (од 84. Накагаки), Тешановић, Марковић, Ћеха

Жељезничар ст: Ступар, Пилиповић, Јагодић, Сладојевић, Блануша, Ђогић (од 73. Ратковић), Краљ (од 70. Гајић), Калабић (од 58. Онуфрија), Скендеровић (од 58. Голић), Сукара, Јевић

Коментари 0
Повезане вијести
Камп „Црвене звезде“ од 29. априла до 1. маја у Источној Илиџи Камп „Црвене звезде“ од 29. априла до 1. маја у Источној Илиџи
Регоје: Морамо гледати како најбоље да изађемо из кризе Регоје: Морамо гледати како најбоље да изађемо из кризе
Фамос славио у градском дербију Фамос славио у градском дербију
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 33m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 25m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 16m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    16h 1m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    7h 8m
    4