М:тел додијелио стипендије 14. генерацији студената

24.01.2024. 17:28
0
ИЗВОР: katera.news

Већ традиционално, компанија м:тел почетком године додјељује стипендије студентима електротехнике и информационих технологија. Ове године, укупно 12 студената добило је подршку м:тел-а до краја првог циклуса студија.

М:стипендисти 14. генерације су Михајло Ђукић, Зорана Јовичић, Николина Јокић, Стефан Бијак, Миланка Мандић, сви са Електротехничког факултета у Бањој Луци, те Николина Шарац, Милица Рундић, Наташа Елез, Невена Вујић, Јована Самарџић, Дејана Пјевић и Светлана Парлић, са Електротехничког факултета Источно Сарајево.

Стипендије, као и поклоне у виду паметних сатова, студентима је уручио Милан Алексијевић, извршни директор за технику компаније м:тел и пожелио им добродошлицу у м:тел породицу.

- Будући да су сада део наше породице, желели бисмо да нам дозволе да им помогнемо у њиховом даљем расту и развоју да постану будући лидери у области телекомуникација исто као што је м:тел лидер у телекомуникацијама на овом тржишту. Својим стипендистима нудимо и могућност да у компанији обаве вредну праксу, упознају се са телекомуникационим услугама најновије генерације, као и најмодернијим технологијама. Уз то, нудимо им помоћ и менторство наших стручњака, те на крају и могућност запослења у компанији - рекао је Алексијевић.

Конкурсом који је компанија м:тел отворила у новембру 2023. године, званично је започео 14. избор најбољих студената електротехнике и информационих технологија у БиХ, који ће понијети титулу м:стипендисте. Право да се пријаве на конкурс имали су студенти електротехничких факултета у Бањалуци, Источном Сарајеву, Тузли, као и студенти Природно-математичког факултета у Бањалуци.

Поред новчаног дијела стипендије у износу од 300 КМ, односно 400 КМ, у зависности од смјера на којем студирају, до краја првог циклуса студија, изабрани студенти добијају и могућност обављања стручне праксе, могућност плаћеног смјештаја за студенте из других градова током обављања праксе, као и могућност запослења у компанији по завршетку факултета.

Новоизабрани стипендисти Михајло Ђукић, студент четврте године ЕТФ-а у Бањалука, смјер телекомуникације и Светлана Парлић, студент треће године ЕТФ-а у Источном Сарајеву, смјер аутоматика и електроника, захвалили су се што су кроз програм м:стипендија постали дио компаније м:тел, увјерени да ће ово бити одскочна даска на њиховим професионалном путу.

Програм м:стипендија представља посебан вид сарадње између факултета и ове компаније, а омогућује активну повезаност система образовања и пословног сектора, као залог за развој што квалитетнијег будућег кадра.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 14m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 9m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 57m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 3m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 31m
    0