М:тел најбољи у области заштите на раду

27.04.2022. 17:52
1
ИЗВОР: katera.news

М:тел добитник повеље „Свјетски дан заштите на раду“, као најбоља компанија у овој области у Републици Српској.

Поводом  Свјетског дана заштите и здравља на раду који се обиљежава 28. априла, Удружење инжењера заштите и здравља на раду, уприличило је у Бањалуци 27. априла додјелу повеља и плакета под називом „Свјетски дан заштите на раду“.

Компанија м:тел је у категорији компанија са више од 500 запослених, освојила прво мјесто, односно добитник је повеље за посебан допринос и афирмацију заштите и здравља на раду за 2022. годину, којом се и у овој области истакла као послодавац који се с нарочитом пажњом, уз  апсолутно поштовање свих законских прописа, односи према својим запосленима.

Како су и сами услови за добијање повеље подразумијевали опис свих активности које се у оквиру компаније предузимају како би се дјеловало у правцу максималне заштите запослених на раду, те како су иза нас године обиљежене појавом пандемије, када је област заштите на раду имала велику улогу у очувању здравља и безбједности запослених, компанија м:тел је показала врхунски професионализам и адекватну и брзу реакцију у складу са околностима. 

- Повеља коју смо добили као компанија представља важну потврду да су компанији заиста у фокусу њени запослени и да се према њиховој заштити односимо веома озбиљно. Посао који обављају наше колеге на терену сам по себи је захтјеван у смислу безбједности, а њихова заштита је увијек била приоритет компаније, која улаже у опрему и унапређење заштите на раду генерално - рекла је овим поводом Милица Кондић, портпарол компаније, која је у име м:тел-а примила ову награду.

 - Посебно бих истакла период од претходне двије године, које су с аспекта заштите на раду биле веома специфичне. Компанија м:тел, истога тренутка када се појавила пандемија, показала је одлучност и брзу реакцију на плану заштите својих запослених. Тиме се веома поносимо као људи и као запосленици - наводи Милица Кондић и додаје да је већ с првим вијестима о појави пандемије вируса корона, компанија организовала Кризни штаб, који  током већ двије године уназад свакодневно спроводи све мјере у правцу заштите запослених, али и њихових породица.

 Услови за добијање ове повеље били су постигнути резултати са аспекта заштите на раду, у смислу смањен број повреда, одсуствовања с посла, професионалних болести и сл., те начин организовања, спровођења и контроле заштите на раду, опис досадашњих активности везаних за доношење акта о процјени ризика, информисаност запослених о активностима из области заштите на раду и процјене ризика, иновације и инвестиције у смислу унапређења заштите на раду, опис технолошког (радног) процеса, те друштвени стандард запослених.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Славко 28.04.2022. 11:33
    Нормално, кад ништа не раде.
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 23m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 19m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 4m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 3m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 15m
    0