М:тел: Трансформацијом пословања до квалитетније услуге и лидерске позиције на тржишту

14.12.2023. 15:44
0
ИЗВОР: katera.news

Пратећи свјетске трендове и стратешке одлуке Телеком Србија групе, компанија м:тел продајом антенских стубова улази у нову фазу трансформације пословања које ће омогућити наставак значајних улагања у развој тржишта и услуга, што и јесте кључни задатак телекомуникационе компаније.

На овај начин, м:тел стаје раме уз раме са водећим европским телеком оператерима, попут Дојче Телекома, Телефонике, Водафона и других који су већ продали своје антенске стубове.

- Овај пословни модел да се изградња и одржавање антенских стубова који спадају у сферу грађевинског бизниса повјери „real estate“ компанијама дио је свјетске пословне стратегије за успјешну будућност пословања на измијењеном тржишту - наводе у м:тел-у.

Процесом продаје биће обухваћени искључиво антенски стубови, а не и опрема за телекомуникације повезана са њима, као што су базне станице и друга телекомуникациона технологија која је срце компаније. У м:тел-у појашњавају да је ријеч о пословно рационалном и исправном потезу, те да ће компанија и даље остати корисник тих стубова у својству закупца и на тај начин додатно оптимизовати своје пословање и смањити трошкове.

На међународном тендеру, на којем је учествовало више од 50 компанија, побиједио је британски фонд Актис ГП иза којег стоје Свјетска банка и Европска банка за обнову и развој (EBRD), што доказује да је цијели процес протекао максимално транспарентно и уз поштовање највиших стандарда.

Овај пословни потез додатно ће ојачати лидерску позицију компаније м:тел, као и комплетне Телеком Србија групе, те осигурати убрзани развој телекомуникационог тржишта и комплетне регије.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 14m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 10m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 14m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 7m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 4m
    0