М:тел-у признање за допринос развоју спорта

13.12.2023. 15:59
0
ИЗВОР: katera.news

Ове године, на 69. избору спортиста године која је одржана у Банском двору у Бањалуци, титулу најбољег понио је џудиста Божидар Вучуревић. За њим слиједе одбојкаш Никола Дрљић, каратисткиња Славије Марина Куртеш, кошаркаш Игокее Коста Кондић, те стријелац Матеј Рашић. На шестој позицији је тенисер Андреј Недић, на седмој атлетичар Урош Гутић, а осма позиција  припала је кик-боксеру Николи Дробњаку. На деветом мјесту је рукометаш Леотара Владимир Станковић, а на десетом фудбалер Никола Ћетковић.

Јелени Триван, генералној директорки компаније м:тел додијељена је плакета за допринос развоју и подршку спорту. Деценијама уназад, м:тел подржава спортске клубове, удружења, појединце и спортске манифестације, што је и чини највећим спонзором и промотером спорта на подручју БиХ. Оно што је нарочито издваја од других јесте и подршка младим неафирмисаним спортистима, као и улагање у реновирање и изградњу спортских терена широм земље.

Компанија м:тел спонзор је Тениског савеза, Кошаркашког савеза, Фудбалског савеза и Рукометног савеза РС, а дугогодишњи је спонзор више од двадесет фудбалских, одбојкашких, рукометних, кошаркашких, тениских, пливачких, кајакашких, ронилачких, стонотениских клубова... Уз име м:тел вежу се и успјеси младог тенисера Марка Максимовића, као и првака Европе у џудоу Немање Мајдова. Ова компанија традиционални је спонзор многобројних и највећих спортских манифестација, чија подршка у великом броју случајева значи и сам опстанак клубова или манифестација.

Глас Српске, ове године додијелио је и многобројна специјална признања спортистима који су својеврсни амбасадори Републике Српске у свијету. Најбољим спортским догађајем у 2023. години проглашен је АТП турнир 250 Српска опен, а новинар Слободан Бабић, добио је награду „Златно перо – Лимун Папић“, која се додјељује најбољем спортском новинару.

У оквиру завршне манифестације, већ традиционално, 22. пут заредом, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске уручило је признања за десет најперспективнијих спортиста и једног спортисту са инвалидитетом.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    18h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 15m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    17h 19m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    14h 12m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    16h 9m
    0