Стефан Лопатић побједник међународног такмичења у биатлону „Балкан КУП“

05.02.2021. 17:05
0
ИЗВОР: СРНА

Репрезентативац БиХ Стефан Лопатић апсолутни је побједник међународног такмичења у биатлону "Балкан куп", на којем је учествовало око 60 такмичара из седам земаља из региона.

Такмичење је одржано јуче и данас у мушкој и женској конкуренцији на стазама Нордијског ски-центра "Дворишта" на Јахорини.

Код јуниора на 12,5 километара побиједио је Рарес Рунчану из Румуније, те његов суграђанин Давид Фолеа на 7,5 километара.

У женској јунуорској конкуренцији на трци од 10 километара данас је побиједила репрезентативац БиХ Анастасија Војновић, а у категорији на 7,5 километара Румунка Аделина Римбеу.

Лопатић, који је и члан Смучарског клуба "Романија", изразио је задовољство побједом, као и организацијом такмичења.

- Недавно сам дошао са европског такмичења из Пољске, које је сличног карактера и могу рећи да нимало не заостајемо за њима. Све је заиста добро припремљено, показали смо да можемо парирати озбиљним државама у организацији - истиче Лопатић.

Секретар паљанског Смучарског клуба "Романија" Тања Каришик Кошарац рекла је да је организација овог битног такмичења повјерена клубу, јер су се приликом организације Европског олимпијског фестивала младих /ЕЈОФ/ показали као врхунски организатори и одлични домаћини.

Она је најавила да у наредном периоду очекују још већих такмичења на "Двориштима", те захвалила свима који су им помогли у организацији и подржали такмичење.

Технички делегат Међународне биатлон федерације /ИБУ/ Роберт Контак рекао је након завршеног такмичења да су организатори оправдали њихово повјерење, те подигли љествицу за организацију такмичења врло високо.

Организатор такмичења Томислав Лопатић похвалио је Стефанов наступ и остварени резултат, те изразио наду да ће ово такмичење сљедеће године бити масовније.

Организатор Првог регионалног купа југоисточне Европе у биатлону је био Ски-савез БиХ, а технички организатор Смучарски клуб "Романија" са Пала.

Покровитељ такмичења је Међународна биатлон федерација /ИБУ/, такмичење су подржали и Министарство породице, омладине и спорта, Град Источно Сарајево, општина Пале, као и пријатељи и спонзори клуба. 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 3m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 47m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 0m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 6m
    0