На путевима Српске у априлу погинуло 29 особа

25.04.2023. 19:26
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Стање у области безбједности саобраћаја значајно је погоршано у априлу ове године, јер је у саобраћајном незгодама на путевима Републике Српске у овој години до сада смртно страдало 29 особа, што је за девет више него у истом периоду прошле године.

Ово је закључено на колегију који је одржао министар унутрашњих послова Синиша Каран у Полицијској управи Градишка, а којем су присуствовали директор полиције Синиша Кострешевић, начелници оперативних управа Министарства у сједишту и начелник ПУ Градишка Слободан Торбица.

- Стање безбједности на подручју Републике Српске је добро и са аспекта рада полиције предузет је низ  активности да оно тако буде, иако смо у протеклом периоду имали неколико јавних скупова који су представљали безбједносни изазов и за грађане, али и само Министарство - закључено је на колегију.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран  наложио је појачане активности полиције у циљу побољшања стања безбједности саобраћаја на путевима, уз захтјев да се у те активности укључе и други надлежни органи и институције - инспекција, комунална полиција, ЈП "Путеви Републике Српске", Ауто-мото савез Републике Српске, локална заједница и други.

На колегију је поновљено опредјељење Министарства за борбу против организованог криминалитета и корупције, те је у том смислу посебан акценат стављен на истраге које воде надлежне управе по тзв. Скај апликацији.

Истовремено, анализиране су активности које се односе на борбу против тероризма и екстремизма, мигрантску кризу, као сарадњу и размјену оперативних информација са полицијама из региона и сире, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест" Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест"
Почела исплата права из система дјечије заштите Почела исплата права из система дјечије заштите
У Српској рођене 24 бебе У Српској рођене 24 бебе
Најчитаније
  • Сјећање на убијене цивиле у селу Пресјеница
    14h 22m
    8
  • Одржан састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати!
    16h 8m
    1
  • Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест"
    14h 30m
    0
  • Сутра Ивањдан
    14h 14m
    0
  • Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку
    6h 9m
    0