На слободи Сокочани осумњичени за премлаћивање младића

25.10.2020. 17:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тројица Сокочана осумњичена за премлаћивање Марка Боровчанина (30) пуштена су на слободу након испитивања у Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево.

У питању су Огњен Орашанин звани Орас, који већ има криминални досије, те Саша Караџић и Стефан Делић.

- Они су испитани у Тужилаштву те за њих није предложено одређивање притвора, јер за то нема основа- речено је "Независним" из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Терете их да су 23. октобра, око 19 часова, у Сокоцу напали Боровчанина, након чега је тридесетогодишњак због тешких повреда хоспитализован у Болници "Србија" у Источном Сарајеву.

Осумњичени су истог дана ухапшени те је над њима извршена криминалистичка обрада. Позадина напада се утврђује.

Подсјетимо, 17. октобра полицији је пријављено да је у мјесту Подроманија, у општини Соколац, на форд, који је користио Саша Караџић, постављена експлозивна направа, а случај је оквалификован као покушај убиства.

Медији су тада цитирали изворе блиске истрази, који су открили да је направа била подменута на под аутомобила, испод сувозачевог сједишта. Због тога се, како је објављено, вјерује да мета напада није био Караџић, већ његов сувозач.

- Караџић је често у друштву с Орашанином, који има криминални досије и важи за безбједносно интересантну особу. Сумња се да је он био мета напада, што је предмет даље истраге. Срећом, бомба је на вријеме уочена и црни сценарио спријечен- рекао је раније извор близак истрази.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 49m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 4m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 14m
    0