Нагло погоршање квалитета ваздуха у три града у БиХ (ФОТО)

10.11.2022. 10:26
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Након неколико дана квалитетног зрака током  претходних дана , јутрос је  у Сарајеву дошло до наглог погоршања ситуације, те је ваздух јутрос нездрав за становништво. Индекс квалитета измјерен у 7 сати, који је  износио 164.

Упозорава се на могућу појаву појачаних симптома и интензитета болести код особа с болестима срца и дисајних органа, попут астме.

Слика

Фото: Самир Јордамовиц/ Анадолија

 

Сви остали би могли почети осјећати негативан утицај загађења на здравље. Плућни и срчани болесници, труднице, дјеца и старије особе требали би смањити било какве вањске физичке активности. Продужена или већа напрезања током боравка вани требали би избјегавати и сви остали.

Према мјерењима у осталим  градовима БиХ ваздух је нездрав за осјетљиве групе на подручју Лукаваца и Тузле, гдје је индекс квалитета ваздуха износио 150 и 127, преноси Дневни Аваз.

Слика

Фото: Самир Јордамовиц/ Анадолија

Ваздух је јутрос умјерено загађен на подручју Бањалуке и Сребренице у којима је индекс квалитета ваздуха у 7.00 часова износио 93 и 85. У таквим условима са квалитетом ваздуха неке загађујуће материје могу узроковати здравствене проблеме особама које су веома осјетљиве на загађење ваздуха. Такве особе требају избјегавати боравак вани и смањити напрезање током боравка вани.

Како наводе из Еко акције, која прикупља податке, са бројних мјерних станица због кварова или проблема у преносу података јутрос нема информација у вези са квалитетом ваздуха.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 41m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 34m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 25m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 31m
    0