Награђена пјесма требињске гимназијалке о Јасеновцу

04.05.2020. 21:28
0
ИЗВОР: Srpska.info

Ученица другог разреда Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња, Романа Рогановић, освојила је трећу награду на литерарном конкурсу средњих школа “Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац – Градина” за 2020. годину.

Романина пјесма “Јесу ли те нахранили, смрти?” је трећепласирана међу пристиглих 66 радова ученика средњих школа.

Награђени рад говори о седмогодишњем дјечаку чија ће се пјесма чути само међу звијездама, јер није дочекао да безбрижно открива свијет.

Романа је у осмом разреду основне школе на овом конкурсу освојила другу награду.

Литерарни и ликовни конкурс за ученике основних и средњих школа расписала је Јавна установа „Спомен подручје Доња Градина“ и Републички педагошки завод.

Ова талентована требињска гимназијалка вишеструко је награђивана, а крајем прошле године припала јој је прва награда за најљепшу пјесму о Републици Српској на конкурсу Републичког педагошког завода.

Њена пјесма „Република Српска својој дјеци“ изабрана је као најбоља међу 68 литерарних радова које су написали средњошколци из 32 школе у РС.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
На данашњи дан прије 79 година ослобођен Јасеновац На данашњи дан прије 79 година ослобођен Јасеновац
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 41m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 25m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 38m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 52m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 44m
    0