Најављене демонстрације у Тирани због доласка Вучића

20.12.2021. 18:24
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Албански демонстранти, уз помоћ политичара са такозваног Косова, спремили су протесте против Александра Вучића, који је у Тирани у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".

Они су монтирали и бину за демонстрације у центру Тиране, сазнају "Новости".

Посљедња информација је да ће се демонстранти подијелити у двије групе и да ће покушати да пресијеку колону која иде од аеродрома.

Једна група ће протестовати испред зграде владе у овом граду, а друга планира да пресече пут колони од аеродрома у којој је Вучић.

Према изворима "Новости", организатори демонстрација су Саит Долапи, бивши организациони секретар тамошње Демократске странке и Агрон Куличај и Сали Лушај, људи од највећег повјерења некадашњег предсједника и премијера Салија Берише.

Добро обавијештени саговорници тврде да је Бериша лично ступио у контакт са Рамушем Харадинајем како би на овом протесту обезбиједио присуство најмање 100 особа са Косова и Метохије.

Албански демонстранти су против предсједника Вучића протестовали и 2019. године, када је био у посјети Тирани како би се са Едијем Рамом договорио о иницијативи "Отворени Балкан".

Амбасада САД у Тирани: Ситуација нестабилна

Поводом протеста албанских демонстраната у Тирани, који негодују због посете председника Александра Вучића, америчка амбасада у Албанији позвала је своје држављане да избјегавају дијелове града пошто је ситуација "непредвидива".

- Америчким држављанима се савјетује да избјегавају било каква велика окупљања у граду. Иако може бити мирно, ситуација се може промијенити брзо и непредвидиво - саопштили су из амбасаде САД.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
Најчитаније
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    5h 35m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    7h 49m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    8h 37m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    2h 25m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    8h 42m
    0