Најављени грађански и патриотски скуп у Црној Гори

05.09.2020. 13:39
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Грађански и патриотски скуп, за, како кужу организатори, одбрану независне грађанске Црне Горе, биће одржан сутра на тргу независности у Подгорици, пише РТЦГ.

Група црногорских патриотских организација позвала је грађане Црне Горе на скуп наводећи да је ових дана у Црној Гори најјефтинија ријеч слобода.

-Слобода која нас је вратила у деведесете, слобода у изливима националне и вјерске мржње, слобода пријетњи онима што не корачају у правовјерноме строју! Слобода у којој су постали мета за одстријел они што вијоре заставу Црне Горе- наводи се у саопштењу, преноси Мина.

Из тих организација казали су да не могу да жмире и ћуте пред буђењем клерофашизма и претњама "по опстанак једине земље коју имамо".

Они су навели да их не окупља никаква партија ни вјера ни нација, "већ потреба да дигнемо глас у одбрану наше једине истинске светиње - независне, грађанске, секуларне, мултикултурне и антифашистичке Црне Горе".

Из тих организација казали су да ће група бивших суверениста "под контролом отуђених и озлојеђених тајкуна демократизовати државу у коалицији с четничким војводама, промотерима клерофашизма и освједоченим мрзитељима Црне Горе".

Из Савјета за грађанску контролу рада полиције најављено је да ће пратити поступање полиције и примјену полицијских овлашћења на скупу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Краљ 05.09.2020. 17:40
    Никад нећу разумети народ на Балкану. Толико мржње, толико се сви труде из неког ината да нанесу једни другима штету да је то постала неизлечива болест.
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 5m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 19m
    0