Најмлађи од сутра у школским клупама, од четвртка раде кафићи и у затвореном

05.04.2021. 09:34
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској настава ће се од сутра одвијати у школама за основце од 1. до 5. разреда, као и продужени боравак, а од четвртка, 8. априла, ће бити дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном и у затвореном простору, уз поштовање упутстава, одлучио је Републички штаб за ванредне ситуације.

Штаб је на јучерашњој телефонској сједници одлучио да ће се за ученике од 6. до 9. разреда, средњошколце, као студенте универзитета, настава и даље одвијати онлајн, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу је наведено да се од четвртка, 8. априла, дозвољава рад угоститељским објектима на отвореном и у затвореном простору за смјештај, исхрану и пиће, уз строго поштовање упутстава које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Одлуком Штаба се од данас до четвртка, 8. априла, од 6.00 до 22.00 часова ограничава рад угоститељским објектима за исхрану и пиће, укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице и друго) и дозвољава вршење услуге доставе хране и пића, шалтерска продаја хране и пића, те послуживање хране и пића у вањском дијелу угоститељског објекта, односно у простору за услуживање на отвореном (љетна башта, тераса, врт).

Услов је да је простор отворен са најмање три стране, без обзира да ли је простор наткривен, уз строго поштовање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске.

Од данас до четвртка, 8. априла, угоститељи који послују у угоститељском објекту за смјештај, услуге смјештаја могу пружати без временског ограничења, а услуге исхране и пића само гостима којима пружају услуге смјештаја у периоду од од 6.00 до 22.00 часа, док осталим гостима могу пружати услуге у отвореном простору објекта (љетна башта, тераса, врт) уз поштовање свих претходно набројаних услова.

Од четвртка ће штабови за ванредне ситуације градова/општина, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, у својој локалној заједници доносити одлуке којима ће се уређивати рад угоститељских објеката.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 36m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 21m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 9m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 30m
    0