Најуспјешнија зимска сезона у историји Јахорине

06.05.2021. 19:22
0
ИЗВОР: Kатера

Зимска сезона на Јахорини је кренула 29. новембра, скијање су покренули први у региону и изазвали прави бум у скијашком кругу Европе.

Након сјајног почетка услиједили су и одлични пословни резултати упркос отежаној ситуацији изазваној епидемијом вируса корона. Скијање на Јахорини је и званично завршено, а скијаши су ове сезоне имали прилику уживати и у прољећном скијању које је трајало до 5. маја.

Тим поводом директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић је рекао:- Према параметрима које пратимо можемо рећи да је, упркос многобројним изазовима, ова зимска сезона најуспјешнија икада реализована на нашој планини.

Највећу захвалност дугујем свим запосленим у Олимпијском центру Јахорина који су уложили максималне напоре како би све функционисало беспријекорно и у складу са епидемиолошким мјерама. За 125 дана скијања на нашим стазама је скијало преко 265.000 скијаша – направљено је 2.375.000 пролаза а наш пословни резултат у односу на претходну зиму која је била најуспјешнија по свим параметрима побољшан је за 26 одсто. Током ове сезоне на Јахорини је за бесплатно скијање дјеце са територије града Источно Сарајево издато 20.000 ски карата што је повећање за 16 одсто и сигуно смо створили много нових скијаша који су развили љубав према Јахорини и скијању. -

Вриједни тим овог центра већ припрема нове пројекте од којих је највећа инвестиција Гондола Пољице, са најновијом технологијом, свјетлосним ефектима, најновијим кабинама и повећаним капацитетом од 3.600 скијаша на сат.

Планирана је и изградња два шестосједа један у Рајској долини и пребацивање инсталације шестојед Пољице у насеље Трново као и изградња два ски лифта за стазу Спуст гдје се 84 године одржало олимпијско такмичење. Радиће се и на изградњи новог система осњежавања на 7 км ски стаза, већ постојеће стазе ће се додатно уређивати и затрављивати.

Љубитељи ноћног скијања ће се сигурно обрадовати пројекту освјетљена стазе Новак Ђоковић дужине 1.000м које ће додатно проширити понуду у вечерњем термину и на укупно 5 км ски стаза за ноћно скијање. У плану је и да се прошири тераса Олимпијског бара али и модернизација полазну и излазне станице чувеног двосједа Огорјелица и изградња  потпуно новог паркинг система који ће доприњети бољем функционисању на планини.

- Хтио бих да се захвалим свим гостима Јахорине који су нам указали повјерење и током ове зимске сезоне и већ сада да најавим нове инвестиције и пројекте који су планирани за сљедећу зимску сезону. Нестрпљиви смо да реализујемо све планирано што ће сигурно допринијети још већем задовољству наших гостију што за нас представља највећи успјех и подстрек за нове олимпијске подвиге - додао је Љевнаић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    21h 32m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    17h 50m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    21h 27m
    1
  • Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога
    23h 59m
    1
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    19h 56m
    1