Након скандала у Дому добио директорску фотељу у РХМЗ

15.04.2022. 12:47
0
ИЗВОР: capital.ba

Бивши директор Дома „Рада Врањешевић“ Владимир Кајкут, који је почетком фебруара поднио оставку на ту позицију након скандалозних случајева злостављања дјеце у овој установи, није дуго чекао нову функцију. Њега је Влада РС поставила за вршиоца дужности замјеника директора Републичког хидрометеоролошког завода РС (РХМЗ), сазнаје CAPITAL.

Кајкут је оставку на мјесто директора Дома „Рада Врањешевић“ поднио 2. фебруара, а већ крајем марта именован је на нову функцију.

- Владимир Кајкут поставља се за вршиоца дужности замјеника директора Републичког хидрометеоролошког завода на период од 90 дана - наведено је у рјешењу Владе РС.

Како сазнаје CAPITAL, Кајкуту је данас први радни дан на новом послу.

Републички хидрометеоролошки завод једна je од најактивнијих институција у Рeпублици Српској када је у питању запошљавање по страначкој и родбинској линији, о чему је CAPITAL писао у тексту Конкурс РХМЗ намјештен рођацима министра и директора.

Да се на закон у овој институцији много не обазиру утврдила је и Главна служба за ревизију јавног сектора Ррпублике Српске у чијем извјештају је наведено да је РХМЗ лани незаконито запослио 18 радника.

Слика

Фото: capital.ba

Пише: M. Ч. Љ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Херцеговини се очекује највећа количина падавина У Херцеговини се очекује највећа количина падавина
Упозорење на олујни вјетар и обилније падавине у наредним данима Упозорење на олујни вјетар и обилније падавине у наредним данима
Хидрометеоролошки завод: Вријеме повољно за конкурсе и локалне рођаке Хидрометеоролошки завод: Вријеме повољно за конкурсе и локалне рођаке
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 32m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 49m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 39m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 21m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 59m
    0