Наредна четири дана појачана контрола свих учесника у саобраћају

05.08.2021. 10:25
3
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ спроводиће од сутра до понедјељка, 9. августа, акцију контроле возача у Републици Српској, с посебним акцентом на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби, као што је превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и друге.

Контрола ће се обављати по такозваном моделу лијевак, а по принципу нулте толеранције.

У дана извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи, и то управо на критичним правцима широм Српске, саопштено је из МУП-а.

Акција се спроводи у оквиру кампање "Вози опрезно – путуј безбједно", а с циљем смањења броја погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Из МУП-а подсјећају да је у јулу у саобраћајним несрећама широм Српске погинуло 14 особа, а у прва три дана августа њих четири.

МУП апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Strašno 06.08.2021. 14:07
    Prijatelju nisi ti vidio šta se radi po parkingu kod nove dvorane. To je tek idiotluk na kvadrat.
  • Generic placeholder image
    Zagor Te Nej 06.08.2021. 12:26
    Zapelo para pa udri po dzepu.... a sto su rupe na svaka 3 metra to nikom nista kaznjavaju za sve a pola policijskih auta nije ispravno a pojas ni nemaju jer ga niko ne veze...
  • Generic placeholder image
    Www 05.08.2021. 17:47
    Jel to vazi iza one koji svaku noć divlja ju na kružnom toku prema Jahorini i u ulici kod dvorane Slavija, reli vožnja,, vožnja u kontra smjeru okretanje pod ručnom, na 100m od policijske stanice, strasno
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 32m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 32m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    8h 1m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 19m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    6h 43m
    0