Наредне седмице вакцинација запослених и корисника Дома за стара лица Источно Сарајево

19.03.2021. 13:20
0
ИЗВОР: СРНА

 

Вакцинација против вируса корона запослених и корисника Дома за стара лица у Источном Сарајеву почеће наредне седмице, изјавио је директор ове установе Миљан Сладоје.

Сладоје је рекао да ће имунизација започети у уторак, 23. марта, вакцинисањем медицинског особља и запослених у Дому, а да ће након два дана бити вакцинисани готово сви корисници услуга ове установе који су се добровољно пријавили.

- Пошто смо годину дана у неком режиму, људи су свјесни ситуације и готово сви су прихватили да се вакцинишу. Надам се да ће се стање након тога мало релаксирати и да ћемо омогућити посјете које су читаво вријеме забрањене, што код појединих изазива велико незадовољство. Ипак, већина наших корисника се прилагодила овој ситуацији, па са својим породицама одржавају контакте путем телефона - изјавио је Сладоје.

Он је нагласио да ова установа не може бити отворена за посјете док се већина становништва Републике Српске не вакцинише и док то не одобре надлежни на нивоу Републике који се баве овом проблематиком.

- Људи морају да схвате да прво требају водити рачуна о себи, а онда и о свим осталим како би превазишли ову ситуацију. Да би овдје забранили нечији улазак, морам закључати капију јер некима не можете објаснити да не могу ући, због чега мене окривљују - рекао је Сладоје.

Подсјећајући да је пријем у ову установу једно вријеме био обустављен, Сладоје је истакао да сада, кроз нову, успорену и отежану процедуру, Дом, који је готово попуњен, може прихватити одређен број нових корисника.

- Придржавамо се децидних инструкција и процедура за пријем нових корисника. Поред стандардних докумената, мора се предочити и негативан пи-си-ар /ПЦР/ тест, који треба бити урађен дан прије пријема. У посљедњих 20 дана имали смо неколико старијих људи који су овдје требали бити смјештени, а за које се утврдило да су позитивни на вирус, што се раније није дешавало - навео је Сладоје.

Истичући коректну сарадњу са Институтом за јавно здравље, који им одмах пошаље резултате тестираних, Сладоје је рекао да су предузели све мјере на заштити здравља свих који бораве у овој установи.

Он је напоменуо да сви запослени прије доласка на посао мјере температуру, а да корисницима који су под сталним медицинским надзором температуру мјере два-три пута дневно и прате симптоме.

- О свему строго водимо рачуна и то нам је прешло у рутину. Искрено, све то је постало напорно јер се не може нормално радити. Иако је ситуација тешка, за сада све држимо под контролом. Али, и поред довољне опреме и заштитних средстава које имамо, никада не можемо знати да ли се заразио неки запослени који нема никакве симптоме. А, када се у овакву установу једном унесе вирус, тешко га је зауставити - нагласио је Сладоје.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 8m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 10m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 3m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 8m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 11m
    1