Наредних дана топлије, у новогодишњој ноћи угодно топло

27.12.2021. 14:49
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској се наредних дана очекује топлије вријеме, а и у новогодишњој ноћи биће угодно топло, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода

Према прогнози метеоролога, у новогодишњој ноћи биће суво, а температура у поноћ од три до 10 степени Целзијусових.

Сутра ујутру биће претежно облачно и свјежије, на крајњем југу понегдје са слабом кишом. Током дана биће промјенљиво до претежно облачно, са кишом углавном на југу и југозападу. Повремено ће бити и сунчаних периода.

Јутарња температура ваздуха од нула до пет, на југу до девет степени, а максимална дневна од четири до девет, на југу до 12 степени Целзијусових.

У сриједу, 29. децембра, ујутро ће бити претежно облачно, понегдје и магловито, на сјеверу са краткотрајном слабом кишом, а током дана суво уз постепено разведравање и топлије. На сјеверу и истоку магла ће се одржавати и током дана уз свјежије вријеме.

Минимална температура ваздуха од нуле до пет, на југу до девет степени, а највиша дневна од шест до 13, у мјестима са маглом од четири степена Целзијусова.

Стабилно вријеме уз даљи раст температуре биће у четвртак, 30. децембра, када се у јутарњим часовима магла очекује на сјеверу и истоку, око ријека и по котлинама. Током дана ће бити сунчано и топло, поготово у вишим предјелима и на југу.

Магла ће се понегдје задржавати током већег дијела дана, па ће у тим крајевима бити и хладније. Увече се на сјевероистоку очекује пролазна облачност уз слабу кишу.

Јутарња температура ваздуха од минус један до четири, на југу до девет, а највиша дневна од седам до 14, у мјестима са маглом око четири степена Целзијусова.

Посљедњег дана ове године ујутро ће бити повремене магле у нижим предјелима на сјеверу и истоку, око ријека и по котлинама. Током дана преовладаваће сунчано и још топлије, поготово у вишим предјелима и на југу. Магла ће се понегдје задржавати током већег дијела дана уз хладније вријеме.

Јутарња температура ваздуха од два до седам, на југу око 10, а највиша температура ваздуха од девет до 16, у мјестима са маглом од четири степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Данас киша у већини крајева Данас киша у већини крајева
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 12m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 19m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 7m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 34m
    0