Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон

08.02.2023. 21:41
0
ИЗВОР: srna.rs

Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас Породични закон којим се знатно унапређује заштита права и интереса дјетета, прецизније уређују имовински односи супружника, уводи институт породичног дома, а редефинише институт усвојења.

Овај закон, који су посланици усвојили на посебној сједници парламента, посебно се унапређује у погледу одржавања личних односа са дјететом, вршења родитељског права и права дјетета на слободно изражавање мишљења.

Посланици су усвојили и Закон о стандардизацији у Републици Српској и Закон о измјенама Закона о ванпарничном поступку.

Изгласани су и Закон о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима и Закон о измјенама и допунама Закона о енергетици.

Посланици су усвојили и Закон о измјенама и допунама Закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске, Закон о измјенама и допунама Закона о пчеларству и Закон о измјени и допуни Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске.

Усвојен је и Закон о измјенама и допунама Закона о туризму, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић закључио је пето посебно засједање парламента Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
У припреми ново законско рјешење у Српској: Имунитет чува институције У припреми ново законско рјешење у Српској: Имунитет чува институције
Усвојен Ребаланс буџета Српске Усвојен Ребаланс буџета Српске
Влада Српске повукла из Народне скупштине Приједлог закона о непокретној имовини Влада Српске повукла из Народне скупштине Приједлог закона о непокретној имовини
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  7h 30m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  16h 59m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  15h 23m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  7h 11m
  0
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  6h 8m
  0