Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон

08.02.2023. 21:41
0
ИЗВОР: srna.rs

Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас Породични закон којим се знатно унапређује заштита права и интереса дјетета, прецизније уређују имовински односи супружника, уводи институт породичног дома, а редефинише институт усвојења.

Овај закон, који су посланици усвојили на посебној сједници парламента, посебно се унапређује у погледу одржавања личних односа са дјететом, вршења родитељског права и права дјетета на слободно изражавање мишљења.

Посланици су усвојили и Закон о стандардизацији у Републици Српској и Закон о измјенама Закона о ванпарничном поступку.

Изгласани су и Закон о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима и Закон о измјенама и допунама Закона о енергетици.

Посланици су усвојили и Закон о измјенама и допунама Закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске, Закон о измјенама и допунама Закона о пчеларству и Закон о измјени и допуни Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске.

Усвојен је и Закон о измјенама и допунама Закона о туризму, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић закључио је пето посебно засједање парламента Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    2h 45m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 22m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    19h 10m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    18h 54m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 3m
    0