Наш град богатији за два дјечака

10.11.2022. 08:27
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенa су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражила су 42 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радована 10 kV воду Врхпрача данас и сутра доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 17.00 часова потрошачима у насељу Каменица.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Међеђа доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Холујаци, Ораховци, Рохци, Бродар, Ђипи, Међеђа, Каоштице, Цријеп и Трбосиље.

Фоча,

Због радова у ТС 10/0,4 kV Центар 2 доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у улицама: Алексе Шантића, Крајишка и дијелу Његошеве улице.

Рудо,

Због радова на 10 kV воду Стргачина доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 14.30 часова потрошачима у насељима: Попов до, Ресићи, Обрвена, Косовићи, Дорићи, Соколовићи, Мрсово, Полимље, Гаочићи, Бишевићи, Гривин, Равно Сетихово, Сетихово, Горња и Доња Стрмица, Омачина, Баре, Стргачина, Арбанаси, Грабовик, Бјељевине, Зарбовина,  Радожеље, Пазаље, Подаврело.

 У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица и један дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су четири пацијената, те је обављена једна кућна посјета.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На путевима у Републици Српској и ФБиХ јутарња магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, и на тим дионицама коловоз је влажан, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац-Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и на правцу Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалним правцима Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује наоблачење у другом дијелу дана које ће локално условити пролазну слабу кишу, док ће у Херцеговини бити сунчано уз умјерену облачност.

На сјеверозападу ће током ноћи понегдје пасти која кап кише, а на југу и истоку биће више сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера.

Дневна температура ваздуха биће од 11 до 17, на југу до 19, а у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

У већини крајева јутрос је умјерено облачно, а око ријека и по котлинама понегдје има магле, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац и Гацко минус један, Бихаћ један, Сребреница и Дрвар два, Сарајево три, Билећа, Бјелашница, Зеница и Ливно четири, Бијељина и Хан Пијесак пет, Бањалука, Добој, Вишеград и Тузла шест, Мостар осам, Градачац 11, а Неум 12 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 7m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 51m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 56m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 0m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 27m
    0