Наш град богатији за два нова становника

10.09.2021. 07:59
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица и један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 40 пацијента.

„Електродистибуција“

Вишеград: Због радова на 10 kV воду Добрун-Вардиште, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 13.00 часова потрошачима у насељима Станишевац, Вардиште и Мацуте.

- Због радова на 10 kV воду Добрун-Тасићи, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 19.00 часова потрошачима у насељима Тасићи и Столац.

Соколац: Због планираних радова у ТС 110/35/10 kV Соколац организованих од стране предузећа ”Електропренос БиХ”, у периоду од 8.30 до 18.30 часова, напајање електричном енергијом на подручју општине Соколац ће бити обезбијеђено само у ужем центру града. Под напоном ће остати далеководи: КО Дом здравља, ДВ Ново село – до ТС Врело Биоштице, као и ДВ Унис – до насеља Подроманија, са кратким прекидима у напајању од по 15 минута на почетку и крају планираног периода радова.

Чајниче: Због радова на 10 kV воду Запљевац – Батово, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Авлија, Батово, Слатина, Каровићи и Међурјечје.

ВиК Источно Сарајево,

Због недовољног дотока воде са Изворишта "Тилава" и прекомјерне потрошње дошло је до пада притиска у градској водоводној мрежи. Због наведеног, потрошачи у појединим насељима имају смањен притисак или потпун губитак воде, и то: насеље Горњи Которац, Доње Младице, дио Крупца те виши спратови стамбених зграда који немају пумпна постројења.

Због пада притиска у градској водоводној мрежи, пумпе које пуне резервоар "Горњи Которац" нису у могућности да раде и потрошачи који се снабдијевају са тог резервоара тренутно немају уредно водоснабдијевање. 

Данас од 12.00 часова  потрошачима из поменутог насеља, вода ће се допремати помоћу цистерне.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 28 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

У већем дијелу Републике Српске и ФБиХ саобраћај се одвија по претежно сувом коловозу, у котлинама и уз ријечне токове могућа је смањена видљивост због магле, а кроз усјеке повећана је опасност од одрона, саопштио је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова, саобраћај се одвија уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију на путевима Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Устипрача-Међеђа, Фоча два-Драгочава, Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник, Ћесим-Придворци и Сарачица-Чокорска Поља.

Измијењен је режим саобраћаја због извођења радова у тунелима "Каловита брда" на путу Љубогошта-Пале, Чемерно на путу Брод на Дрини два-Врба, Чељиговићи на путу Лапишница - Љубогошта и Стамболчић на путу Пале-Подграб, Угар на путу Црна Ријека-Угар.

На дионици Језеро-Шипово ће се, због реконструкције, саобраћај повремено обустављати од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано и топло, уз умјерену облачност.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверних смјерова, на југу југозападни, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 23 до 28, на југу до 30 степени, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Соколац четири, Рудо, Хан Пијесак и Бугојно осам, Бањалука, Бијељина, Гацко, Добој, Нови Град, Чемерно, Приједор и Ливно девет, Мркоњић Град и Сарајево десет, Бихаћ 11, Тузла и Зеница 12, Билећа 14, Требиње 16, те Мостар 17 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 7m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 2m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 10m
    1