Наш град богатији за три становника

20.03.2024. 08:27
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице и дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 52 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Соколац,

Због радова на 35 kV далеководу Равна Романија, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова свим потрошачима на локалитету Равна Романија.

Пале,

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Пале град 2 (Католичка црква)”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 13.15 до 14.30 часова  потрошачима у дијеловима улица Меше Селимовића, Универзитетска, Илије Гарашанина и Српских ратника.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Пале град 1 (Стара аутобуска станица)”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.30 до 12.45 часова  потрошачима у дијеловима улица Гаврила Принципа, Илије Гарашанина, Милана Симовића, 4 Јуни, Српских ратника и Светосавска.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Објекат О9”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.45 до 11:00 часова  потрошачима у дијеловима улица 4 Јуни, Доброслава Јевђевића, Бошка Југовића, Николе Тесле и Трифка Грабежа.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Факултети”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 9.15 часова  потрошачима у дијеловима улица Јована Цвијића, Алексе Шантића, Милана Симовића и Универзитетска.

Фоча,

Због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи, доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи су у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Соколац,

Интервенција на гашењу суве траве на локалитету Малуш од 19.00 до 19.30 часова.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ потребан је опрез при вожњи због мраза и ниске температуре, док је видљивост смањена на појединим дионицама уз ријеке.

Коловози су мјестимично клизави у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима, а учестали су и одрони у усјецима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Возачима из АМС савјетују да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила, те да избјегавају ризична претицања и обавезно користе сигурносни појас.

Путничка и теретна возила носивости до 20 тона користе алтернативни правац Трново - Гребак - Устиколина - Фоча, а путничка возила, као и теретна носивости до 12 тона могу користити и правац Сарајево - Рогатица - Устипрача - Горажде - Фоча.

На дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја због реконструкције магистралног пута.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај је привремено обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду између 7.00 и 16.00 часова у трајању два пута по пет до седам минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано вријеме уз малу пролазну облачност и максималну температуру ваздуха до 16 степени Целзијусових.

Увече и током ноћи доћи ће до наоблачења са сјеверозапада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

Дуваће слаб промјенљив вјетар, у Херцеговини током првог дијела дана умјерена бура, на ударе појачана.

Јутро је претежно ведро и хладно уз слаб мраз понегдје и у нижим крајевима, а уз ријеке и по котлинама мјестимично је слаба магла.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац минус седам, Хан Пијесак минус шест, Чемерно, Шипово и Дринић минус четири, Кнежево, Сребреница и Тузла минус три, Фоча, Мркоњић Град, Рибник и Зеница минус два, Бањалука, Бијељина, Приједор, Нови Град и Бихаћ минус један, Добој, Гацко и Сарајево нула, Зворник један, Билећа два и Требиње шест, Мостар седам и Неум осам степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Претежно облачно и нестабилно Претежно облачно и нестабилно
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 54m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 49m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 37m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 43m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 11m
    0