Наш град јутрос богатији за два становника

03.11.2021. 07:57
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјевојчица и дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 54 пацијента.

Електродистрибуција:

Чајниче:

Због радова на 10 кВ воду Луке-Миљено,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Миљено, Безујно, Поповићи, Првањ, Гај, Поникве, Стражица, Ждијело, Брента Црни Бор, Батотићи и Трпиње.

Ново Горажде:

Због радова на 10 кВ воду Луке-Миљено,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Козара и Подкозара.

Водоснабдијевање града питком водом уредно.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенције у посљедња 24 часа.

У већини крајева Републике Српске и ФБиХ саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а видљивост је због магле смањена у котлинама и уз ријечне токове.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз и возачима савјетују опрезну вожњу, те подсјећају да је обавезно посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове.

Зимска опрема обухвата пнеуматике за зимску употребу на свим точковима возила или пнеуматике за зимску употребу на погонским точковима и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Под зимском опремом сматрају се и пнеуматици за љетну употребу на свим точковима са минималном дубином газећег слоја четири милиметра и ланцима за снијег.

На дионици магистралног пута Пале-Подграб измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу "Стамболчић".

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, на подручју општине Фоча, у времену од 8.00 до 16.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На том магистралном путу путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Због деминерских радова на магистралном путу на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, од 8.15 до 15.00 часова, повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Бистрица - Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Шипово - граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.

На граничним прелазима у БиХ не чека се дуже од 30 минута.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити углавном сунчано вријеме са постепеним наоблачењем послије подне и температуром од 14 до 20 степени Целзијусових.

Јутро је умјерено облачно, а локално по котлинама и ријечним долинама има магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће углавном сунчано вријеме. Послије подне и увече очекује се постепено наоблачење мјестимично уз услове за кишу, локално и пљускове у јужним предјелима. Током ноћи локално може бити обилнијих падавина.

Дуваће умјерен вјетар јужног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница два, Вишеград, Соколац, Сребреница и Зеница четири, Билећа, Хан Пијесак и Јајце пет, Невесиње, Гацко, Мркоњић Град и Тузла шест, Приједор, Дрвар и Градачац седам, Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Сарајево осам, Бихаћ и Ливно девет, Требиње 10, Мостар 12, те Неум 17 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 21m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 31m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 3m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 22m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 25m
    0