Наш град јутрос богатији за два становника

10.11.2021. 08:34
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражио је 31 пацијент.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова на 10 kV воду Требевић,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима:  Удеж, Довлићи, Брус Банка, Брус и УКТ Релеј Требевић.

Ново Горажде,

Због радова у ТС 110/20/10 kV Горажде 2 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:  

Фабрика Жице  у периоду од 11:00 до 12:00 часова;

Насеља: Хубјери, Бучје, Жужело, Закаље, Козара и Поткозара у периоду од 12:00 до 13:00 часова;

Насеље Црква у периоду од 13:00 до 14:00 часова;

Насеља: Живојевићи, Шовшићи, Крча, Богданићи, Пршеши, Костеник и Борак Брдо у периоду од 13:00 до 15:30 часова;

Насеља: Подљутаче, Центар, Подмашићи, Машићи, Нашћење, Питино поље, Запљевац, Хрљатовићи, Устипрача, Хладила, Влаховићи и Требешко брдо у периоду од 15:00 до 16:00 часова;

Град уредно снабдијевен водом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенције у посљедња 24 часа.

Источна Илиџа,

Техничка интервенција на спирању  муља, блата и отпада које је вода нанијела у вријеме поплава. Интервенција је трајала у времену од 13.00 до 14.25 часова око ОШ „Јован Дучић“ Касиндо.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мјестимично влажни, а магла понегдје смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе теже од 3,5 тоне који се преусмјеравају преко Романије.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу "Угар", као и на дионици Пале-Подграб у тунелу "Стамбулчић".

Получасовна обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова на снази је на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље због бушачко-минерских радова.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова, те на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.00 до 15.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, као и на дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ због рехабилитације коловоза, те на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци и Тедин Хан-ентитетска граница.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Аутомобили током дана из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво, а у јужним и источним крајевима биће више сунчаних периода и мало топлије него у остатку земље.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјевероисточног смјера, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од седам до 12, на југу до 20 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Хан Пијесак минус један, Бугојно, Тузла и Зеница један, Бијељина, Соколац, Чемерно, Сребреница и Сарајево два, Вишеград, Калиновик, Србац, Добој и Мраковица три, Рудо четири, Гацко, Мркоњић Град, Нови Град, Бањалука, Приједор, Шипово и Бихаћ пет, Фоча, Рибник и Ливно седам, Требиње 11, те Мостар 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 15m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 43m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 53m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 25m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 58m
    0