Наставак вакцинације без заказивања у Источном Сарајеву

09.08.2021. 11:37
0
ИЗВОР: СРНА

Дом здравља Источно Сарајево и ове седмице наставља вакцинацију против вируса корона грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе без заказивања руском вакцином "спутњик ве" и кинеском "синофарм", изјавила је Срни љекар у овој здравственој установи Јелена Петровић.
Петровићева је навела да ће се паралелно са вакцинацијом обављати и ревакцинација, а ријеч је о 1.000 доза вакцине "синофарм" и 300 "синовак" које би требало да стигну половином седмице, након чега креће давање друге дозе.

Она је навела да је до сада првом дозом вакцинисано више од 5.000 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, а другом око 2.500, те подсјетила да је прије него је кренула вакцинација без најаве вакцину примило око 3.000 грађана ових локалних заједница.

Вакцинација и ревакцинација се врше у фискултурној сали Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, у термину од 8.00 до 18.00 часова. 

Коментари 0
Повезане вијести
Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске
Лана Бјелица на БРИКС играма у Русији Лана Бјелица на БРИКС играма у Русији
Удружење ампутираца из Источног Сарајева дванаести пут креће на ходочашћу до Острога Удружење ампутираца из Источног Сарајева дванаести пут креће на ходочашћу до Острога
Најчитаније
  • Валентина Терешкова, текстилна радница и прва жена у свемиру
    9h 27m
    0
  • Обиљежена крсна слава храма у Ћаваринама код Сокоца (ФОТО)
    7h 57m
    0
  • Биће топлије него што је најављено, стижу и тропске ноћи
    5h 42m
    0
  • Шпанци фуриозно сломили Хрватску
    23h 15m
    0
  • Освештање храма у Трновом Долу код Билеће
    9h 28m
    0