Наставља се добра сарадња Сокоца са Амбасадом Чешке

26.01.2021. 19:15
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Добра сарадња Амбасаде Чешке у Босни и Херцеговини и локалне власти општине Соколац, која је започета са амбасадором Томашом Суњогом наставља се и са новом амбасадорицом Иваном Хлавсовом, кроз реализацију нових пројеката.

Општинско Одјељење за локални развој конкурисало је Амбасади Републике Чешке приједлог за пројекат „Постројење за прочишћавање воде за пиће у Сокоцу“ . Према обавјештењу које је стигло у кабинет начелника општине Соколац Милована Бјелице пројектни приједлог оцијенио је стручни тим Амбасаде Чешке у Сарајеву, Министарство спољних послова Чешке и Развојна агенција Чешке, и пројектни приједлог је прошао у сљедећу фазу, тј. у његову даљу реализацију.

Захваљујући Амбасади Чешке Републике у БиХ у јула 2014. године, реализован је пројекат „Чувајмо нашу животну средину – рециклирајмо“ у оквиру којег су набављени контејнери и канте за одлагање смећа. Вриједност пројекта била је 20.000 марака, од чега је улагање Владе Чешке 14.000, а општине Соколац 6.000 марака.

Чешка Република сваке године кроз позив за финансирање малих локални пројекта, издваја близу два и по милиона евра за реализацију пројеката у БиХ. Пројекти морају да буду усмјерени на секторе: 1) Одрживи економски раст (обновљиви извори енергије); 2) Одрживо управљање природним ресурсима (системи водоснабдевања и канализације); или 3) Добро управљање и ојачана демократија. Сви пројекти требају промовисати равноправност полова и поштовати животну средину.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 12m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 8m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 53m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 52m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 4m
    0