Настављене протестне шетње, у Беранама развијена тробојка од 120 метара

27.08.2020. 21:51
0
ИЗВОР: srpskainfo

У црногорским градовима и вечерас су одржане протестне шетње због усвојеног Закона о слободи вјероисповијести.

Грађани Берана су током протестне шетње на прилазу Манастиру Ђурђеви ступови, у улици Душана Радевића, развили огромну тробојку, дужине 120 метара.

Они су се на раскрсници код магистрале задржали неколико минута, скандирајући: “Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора!”, да би затим заставу лагано пронијели до манастира.

Након молебана, пред манастиром је вечерас организовано културно књижевно вече.

Грађани Берана протестне шетње организују сваке вечери у 19 часова.

Пред манастиром их дочекује свештенство које их позива да изађу на изборе и оловком казне оне који су изгласали овај закон, преносе "Вијести".

Синоћ је ту поруку у говору упутио и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, рекавши да треба смијенити власт која је увела безакоње.

Литија је организована и у Бару, Андријевици и Бијелом Пољу.

Велики број грађана окупио се вечерас испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Они су са дијелом вјерника који је у храму на служењу молебана кренули у шетњу, односно протестну литију како би изразили незадовољство поводом доношења Закона о слободи вјероисповијести.

Литија је кренула од Храма, Булеваром Џорџа Вашингтона уз повике: “Не дамо светиње, Мило лопове”. Саобраћај је обустављен на Булевару Џорџа Вашингтона гдје је примјетно присуство полиције која регулише, између осталог и саобраћај.

Како преносе медији, присутни на скупу не носе маске и не поштују физичку дистанцу.

Према актуелним мјерама, усвојеним у циљу спречавања ширења корона вируса у Црној Гори, јавна окупљања се ограничавају на максимално 40 особа на отвореним јавним мјестима, а на 20 особа у затвореним, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра, пише "Блиц".

Ношење заштитних маски на отвореном и у затвореном обавезно је на цијелој територији Црне Горе, укључујући и дјецу старију од седам година, осим на плажама и у националним парковима под условом придржавања физичке дистанце и раније прописаних мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    6h 31m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    5h 26m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 48m
    28
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 48m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    8h 49m
    1