Нелегално саграђени објекат на Тргу краља Александра ће бити уклоњен

23.09.2022. 17:54
7
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа проводи процедуру која је неопходна за рушење и уклањање нелегалног објекта с.п. „Сунчица“ који се налази на Тргу краља Александра како би се наставили радови на уређењу Трга.

- Нелегално изграђени објекат било је неопходно срушити како би се овај дио општине адекватно уредио. Међутим, општинско руководство је настојало да пружи довољно времена власнику с.п. „Сунчица“ да свој посао премјести на другу локацију и тиме обезбиједи личну егзистенцију – навели су из Општине.

Општина Источна Илиџа је поменутом власнику објекта понудила простор, такође на Тргу краља Александра, који се налази на мјесту који је некада користила Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, цијенећи да је важно да се за становнике Трга обезбиједи могућност за снабдијевање неопходним намирницама, а такође, да трговац настави да остварује приход за своју породицу.

Крајњи рок за уклањање објекта договорен је на збору грађана који је одржан 11. 7. 2022. године,  као и уговором који је потписан између Општине Источна Илиџа као послугодаваоца и Ненада Ковачевића као послугопримаоца.

- Како Ненад Ковачевић није испунио обавезе предвиђене уговором, те сам уклонио објекат у предвиђеном року, односно до 1. 8. 2022. године, Општина је још једном изашла у сусрет и продужила рок до 2. 9.2022. године. Како објекат није уклоњен ни након продужења рока Општина Источна Илиџа у наредним даним приступиће уклањању овог објекта – налеи су из управе Општине. 

Документацију која се односи на претходно проведене процедуре можете видјети овдје. Такође, Уговор о послузи закључен са Ненадом Ковачевићем можете погледати овдје.

Коментари 7
 • Generic placeholder image
  Trg 28.09.2022. 15:22
  "Mislim da se radi stihijski, bez ikakvog plana" Cuj pa postoji projekat koji su potpisali dvije susjedne opštine još 2018. Ovaj Trg je trebao biti završen 2019 ali se "gospodin" razvlači neminovno.
 • Generic placeholder image
  Исток 25.09.2022. 09:35
  Re: ZA ISTOK
  Друже мој, да знаш ко су људи било би ти јасно о чему ти причам. Та продавница стоји ту скоро од краја рата. Није спорно да је требало нешто урадити, али рушити без понуђеног рјешњња - то ми је ван памети. Видјели смо како је прошло ријешавање нелегалних објеката на Младичком пољу - све је срушено а ништа ново урађено. Видјели смо пут од Младичког поља до Куле - имамо катакомбе тамо. Мислим да се ради стихијски, без икаквог плана, а мислим да си и ти острашћен...
 • Generic placeholder image
  Za Istok 24.09.2022. 19:46
  Pa to znaci ako su ljudi za njih ne vazi zakon? Ako je tako jel mogu i ja postaviti kakvog kioska bez odobrenja??? Njega ne treba dirati ali one zene sto prodaju carape i domace proizvode po Spasovdanskoj njih treba kazniti.... Ne znam sta je problem covjek je dobio drugi prostor nije istjeran na ulicu bez ikakvog rjesenja..... Hajmo malo biti realni...
 • Generic placeholder image
  Исток 24.09.2022. 17:42
  Свима сте одједном паметни кад треба пљувати по човјеку. Сагледајте мало реалност. То је једина продавница у близини (мислим на продавницу коју држи Србин), дакле правите проблем грађанима. Исто тако, не знам никога са ким се замјерила та породица, јер се ради о ЉУДИМА! Срам вас било!
 • Generic placeholder image
  Pitanje 24.09.2022. 11:34
  A jel mogu ja od opstine dobiti prostor kao i ovaj sto mu je ponudjeno? Cuj gluposti unuke skoluje, pa sta ako skolujes to znaci da i mi koji skolujemo djecu mozemo raditi sta hocemo???? Ako mogu i ja dobito prostor da ga opstina placa 1 godinu gdje treba da se prijavim? Znaci neko moze sve a neko kad pocne nesto inspekcija mu se natovari da ga natjeraju da zatvori radnju odma....
 • Generic placeholder image
  Nije bitno 24.09.2022. 09:25
  Samo ostro, i on je branio da se parkira isored radnje , iznese gajbe i ogradi 3 parking mjesta kao da je kupio ulicu....
 • Generic placeholder image
  Petar 23.09.2022. 19:16
  A ćerka mu pametuje po portalima i soli pamet drugima. Prvo očisti ispred svoga praga.
Повезане вијести
Џудистима „Фамоса“ највише медаља на Другом меморијалном турниру „Горан Самарџија“ Џудистима „Фамоса“ највише медаља на Другом меморијалном турниру „Горан Самарџија“
Почео Други меморијални турнир „Горан Самарџија“ у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Други меморијални турнир „Горан Самарџија“ у Источној Илиџи (ФОТО)
У суботу Други меморијални турнир „Горан Самарџија“ у Источној Илиџи У суботу Други меморијални турнир „Горан Самарџија“ у Источној Илиџи
Најчитаније
 • Најугроженијима 200 килограма свињског меса
  11h 9m
  6
 • Театар у сарајевских Срба
  2h 44m
  0
 • Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима
  7h 6m
  0
 • Завршени четврти "Дани Слоге" у Саборној цркви у Сарајеву
  9h 14m
  0
 • Јапански навијачи открили зашто остају чистити стадионе након утакмица
  9h 31m
  0