Нема тестирања ученика у Српској

24.04.2020. 14:02
0
ИЗВОР: Глас Српске

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић поручила је да је дошло до погрешног тумачења Инструкције за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину, која је јуче објављена на сајту Републичког педагошког завода и да неће бити званичних тестова.

Појаснила је да су табеле објављене како би се ученици и наставници лакше организовали у коначној провјери знања.

- Није ријеч ни о каквом тестирању, дјеца неће полагати тестове или ићи у школу. Дакле, неће бити организовано тестирање на било који начин. То је, према Инструкцији Републичког педагошког завода, заправо распоред када се очекује да буде сублимирани дјечији радови или да ли ће, у договору са учитељицом, односно наставником, слати своје радове, презентације или имати квиз питања - појаснила је Тривићева.

Она је истакла да ће ученици на крају полугодишта бити оцијењени.

- Оно што је сигурно јесте да ће бити једна закључна оцјена, која ће укључити збир са полугодишта, оцјену која је већ добијена до проглашења ванредног стања и оцјену која ће бити вреднована путем упутства извођења наставе на даљину - навела је Тривићева. 

Коментари 0
Повезане вијести
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Наточио гориво на пумпи и побјегао Наточио гориво на пумпи и побјегао
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 31m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 22m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 9m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 35m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 17m
    0