Немања Мајдов спреман за борбу

26.07.2021. 16:00
0
ИЗВОР: sportdc.net

Репрезентативац Србије Немања Мајдов ће у сриједу да наступа на Олимпијским играма у Токију, први пут у својој каријери.

Мајдов ће покушати да освоји једину медаљу која му недостаје у пребогатој ризници трофеја, а спреман је за беспоштедну борбу, иако има мањих проблема са повредама, на које ће и заборавити када крене такмичење.

- Завршили смо читав припремни камп. Мислим да смо успјели дићи форму на максимум. Било је потешкоћа са повредама, измјене плана тренинга, али смо "Doctore" и ја искомбиновали најбоље што смо знали. Здравствено стање је солидно, имам проблемчића са повредама, али то би све до сриједе требало да се претвори у добро. Мало сам уморан од тешког кампа, али ево сада имам неколико дана одмора и пуњења батерија, таман да будемо као динамит - рекао је за портал "Спортдц" Немања Мајдов.

Жријеб, као по правилу, није мазио нашег џудисту, међутим свјестан је да би био најбољи онда мораш и да побједиш најјаче конкуренте.

- Жријеб као жријеб је паклен. Што се тиче стране носиоца је одличан, а што се тиче неносиоца најгори могући. Прву смо са Трипелом, добио нас је на задњем Гренд слему, али таман је сада право вријеме за реванш. Онда иде Гвак, освајач медаље на прошлим Олимпијским играма и домаћин Мукаи. Горе, ко прође. Стилски су јако незгодни, љеваци, али знам само једно, не воли ниједан од њих што мора у рат са мном, то сам сигуран. И сигуран сам да је све до мене. Ако ја будем на свом нивоу, онда ћемо тући све са Божијом помоћи - рекао је Мајдов.

Воле у породици Мајдов рећи "што није тешко, није ни часно", а нема сумње да када је Немања потпуно спреман и уђе на прави начин у такмичарски дан, да ће свакоме бити јако тешко да га склони са татамија.

- Идемо меч по меч, сав фокус на Трипела. Први меч је код мене увијек најбитнији, док пробијемо и уђемо у ритам. Спреман сам на рат и волио бих да он буде цијели дан. Ово смо чекали 18 година и дошло је вријеме. Већину тих момака сам већ побиједио, тако да знам да имам квалитет за постоље. Али, као и на сваком другом турниру, нема пуно мудровања, идемо, Боже помози, прекрстимо се и напријед - истакао је Мајдов.

Први мечеви на џудо турниру у категорији до 90 килограма почињу у 4.00 часа по нашем времену, а Немања Мајдов и Едуард Трипел су 16. борба на татамију два, па се оквирно може рећи да неће "радити" прије 5.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО) Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО)
Сјајне вијести: Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре у Париз Сјајне вијести: Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре у Париз
Немања Мајдов се спрема за своје друге Олимпијске игре: Растерећен идем у Париз Немања Мајдов се спрема за своје друге Олимпијске игре: Растерећен идем у Париз
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  13h 50m
  7
 • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
  3h 45m
  0
 • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
  11h 14m
  1
 • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
  9h 15m
  0
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  12h 27m
  0