Неплаћене казне одузимају аута

15.02.2020. 09:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Све су чешћи случајеви у БиХ да возачи који крше саобраћајне прописе и притом не плаћају казне привремено остају без возила.

Примјера ради, припадници Полицијске управе (ПУ) Градишка одузели су шест аутомобила - од мерцедеса до форд ескорта.

Без четвороточкаша остали су они који су више пута ухваћени у кршењу закона - од, рецимо, вожње прије него што су и положили, преко сједања за волан у пијаном стању, па све до управљања возилом које није регистровано или има лажне таблице.

Да су у питању вишеструки повратници, свједоче и дугови које имају по основу неплаћених казни, а који износе од 3.140 па до чак 18.363 марке.

-Одузети су мерцедес, опел астра, ситроен, форд ескорт, опел корса и опел вектра- рекли су за "Независне новине" из ПУ Градишка.

Припадници ПУ Добој прошле године привремено су одузели три возила. Такође су на мети били возачи који су вишеструки повратници у прекршајима - од вожње без дозволе, до управљања нерегистрованим или возилом са неодговарајућим регистарским таблицама.

-Највећи неплаћени износ новчане казне је 5.955,40 КМ. Што се тиче марке одузетих возила, ради се о возилима из групације фолксваген, ауди и рено. Од укупног броја одузетих возила, три су одузета током 2019, а по једно током 2017. и 2018. Године- рекла је за "Независне" Драгана Керкез, портпарол ПУ Добој.

У Кантону Сарајево, како нам је потврђено, на мјесту депоновања налази се привремено одузетих 430 возила, која су "одвојена" од власника по разним основама, укључујући и прекршаје.

-Након привременог одузимања предмета, о даљем статусу, враћању или трајном одузимању моторног возила, одлучује надлежни орган, односно поступајуће тужилаштво и надлежни суд- појаснио је за "Независне" Мирза Хаџиабдић, портпарол МУП-а Кантона Сарајево.

Подсјетимо, сарајевска полиција привремено је недавно одузела три возила која су учествовала у инциденту на ауто-путу код Сарајева, када су у јавности објављени снимци на којима аутомобил вуче мушкарца на санкама.

Тај догађај узнемирио је јавност, а потом су припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево Општинском суду у Сарајеву упутили захтјев за издавање наредбе о привременом одузимању возила од свих учесника прекршаја. Суд је то и прихватио те наредио одузимање нисан кашкаија, мерцедеса и голфа.

Подсјетимо, од случајева који су изазвали велику пажњу јавности прошле године издвојио се онај када је кћерка једног дервентског бизнисмена привремено остала без мерцедеса вриједног више од 200.000 марака.

Она је, одлуком Основног суда у Прњавору, без возила остала због, како је раније објављено, дивљачке вожње у том граду. Међутим, касније је Окружни суд у Бањалуци донио одлуку којом је наређено да јој возило буде враћено.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Жени одузет ауто - за казне дугује више од 15.000 КМ Жени одузет ауто - за казне дугује више од 15.000 КМ
Одузето возило мушкарцу са више од 53.000 КМ неплаћених казни Одузето возило мушкарцу са више од 53.000 КМ неплаћених казни
Ево како да провјерите имате ли неплаћених казни Ево како да провјерите имате ли неплаћених казни
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    3h 10m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    3h 15m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    4h 7m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    16h 37m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    4h 21m
    0