Нешић: Оптужбе лажне, све одлуке доносила Влада РС

17.11.2020. 19:46
2
ИЗВОР: BN TV

Бивши в.д. директора Путева РС Ненад Нешић, који је и предсједник ДНС-а, у изјави за наш портал одбацио је све оптужбе МУП-а РС у вези наводне злоупотребе положаја рекавши да су оне само одраз страха и панике која је очито завладала у СНСД.

- Вјерујте да ме одавно нешто није тако насмијало. По њима сам оштетио фирму за 17 милиона и дао их фирми блиској СНСД.

Знају ли они уопште колико је 17 милиона!? Мада, морам признати да су ми мало направили проблем јер ме већ два сата зову људи и питају, што и њима не поклоних 17 милиона- видно расположен каже Нешић.

Предсједник ДНС-а истиче да је све радио по закону и уз сагласност Управе, Надзорног одбора и Владе РС.

- Дакле, није ту ријеч о Ненаду Нешићу него о више од 20 људи и ваљда је МУП у том случају требао поднијети извјештај против свих, од Владе РС која је то подржала, садашњег и бившег премијера, Надзорног одбора, Управе па до мене.

Но, изгледа су мислили да ће ме уплашити овим циркусантским извјештајем, и да ће притисцима и уцјенама задржати ДНС у коалицији.

Мислим да су до данас израчунали број наших одборника и видјели да је мало средина гдје ће бити могуће формирати већину без ДНС, па на овај начин покушавају изнудити нашу подршку. Погрешно су ме процијенили- навео је Нешић.

Истичући да је поносан што је ДНС донио талас значајних промјена у Српској и стварио солидну базу за промјене 2022.године, Нешић каже: 

- Поручујем им, да мене сломити ни уплашити не могу и да се ману ћорава посла! Паметније им је да се позабаве дефицитима буџета, здравством пред колапсом, тешком економском ситуацијом, и да престану пријетити!-

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против Ненада Нешића, бившег вршиоца дужности директора Јавног предузећа "Путеви РС", осумњиченог за кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица.

Он је осумњичен да је привредном друштву "Приједорпутеви" прибавио имовинску корист у износу од 16.995.385,10 КМ.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Paja 18.11.2020. 13:53
    A Vlada i tužilaštvo to nidu znali u petak.
  • Generic placeholder image
    Www 18.11.2020. 08:25
    A ti bas naivan i nevin, nije ti Vlada rekla da staviš 1 sloj, asfalta, a drugi uzmeš sebi
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    18h 3m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    21h 51m
    4
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 56m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    7h 20m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    20h 13m
    0