Николина Џебо: Корона и амбиције ОКК „Феникс“ превагнули

13.08.2020. 21:53
0
ИЗВОР: Nezavisne

Дуго је вагала понуде, а на крају је одлучила да наредну сезону проведе у Бањалуци.

Николина Џебо (25) посљедње је у низу великих појачања Омладинског кошаркашког клуба "Феникс", који је очит у намјери да најбољим бх. екипама помрси конце и то у дебитантској сезони елитног ранга бх. кошарке.

"Феникс" је наставио са сензационалним трансферима овога љета. Након Тамаре Капор, најмлађи бањалучки премијерлигаш у своје редове је довео још једну сениорску репрезентативку БиХ. 

Доласком Николине Џебо "Феникс" је дефинитвно бацио рукавице у лице свим ривалима и само потврдио да има највеће амбиције у новој сезони.

Сјајна кошаркашица из Власенице, гдје је и почела успјешну каријеру, протекле двије сезоне је провела у подгоричкој "Будућности", која је актуелни првак регионалне АБА лиге, а највеће заслуге за то припадају управо бившој кошаркашици Плеј офа и Жељезничара, која је била статистички најкориснија играчица, те први стријелац екипе с просјеком од 14,5 поена. 

- С обзиром на то да ситуација са вирусом не јењава, одлучила сам ову сезону остати у својој земљи. Било је понуда из иностранства, али нисам се смјела одлучити на тај корак. Оно што је превагнуло јесу амбиције клуба које су заиста велике и расту из дана у дан. Довођење двије сениорске репрезентативке БиХ говори о томе колике су и какве амбиције бањалучког клуба - рекла је Николина након што је договорила сарадњу са "Фениксом". 

Сада је јасно да ће тренер Дарко Косић бити на слатким мукама у новој сезони. Одраније је познато да су екипи приступиле још Вања Василић, Наташа Шобот, Сара Милановић и Данијела Поповић, које ће уз младе снаге, које су биле у ростеру прошле сезоне када је освојена Прва лига Републике Српске, чинити један од најбољих ростера у лиги. По свему судећи, ово ће бити крај прелазног рока за амбициозни тим из Бањалуке, иако није искључено да приреде нови бум у граду на Врбасу. 

Биће занимљиво видјети хоће ли на ова силна појачања Бањалучанки имати одговор прије свега актуелне првакиње, екипа РМУ Бановићи, и Орлови, два бх. представника у WABA лиги, који нису били толико активни у јеку пандемије вируса корона.

Оно што нема сумње јесте да ћемо наредне сезоне гледати једну од најквалитетнијих и најнеизвјеснијих сезона у посљедњих неколико година. 

Коментари 0
Повезане вијести
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 28m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 33m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 16m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 22m
    0