Николина Џебо убацила 14 поена, кошаркашице БиХ на Свјетском првенству

13.02.2022. 13:47
1
ИЗВОР: bhrt.ba

Женска кошаркашка репрезентација БиХ побиједила је данас у Осаки селекцију Јапана са 87:82, у посљедњем сусрету А-групе квалификација за Свјетско првенство у Аустралији. 

Кошаркашице БиХ успјеле су у "Окини Маишима Арени" у Осаки савладати фаворизирану селекцију Јапана, олимпијског вицепрвака те изборити пласман на Свјетско првенство.

Сусрет је протекао у благој доминацији домаћих кошаркашица које су већи меча имале резултатску предност.

Јапанке су захваљујући брзој игри у нападу често долазиле до отворених шутева за три поена што су у већем броју случајева користиле. 

Репрезентација БиХ тешко је налазила рјешење за брзу игру домаћег тима, али је ипак у другом полувремену успјела да дође до преокрета. Агресивном игром у одбрани кошаркашице БиХ приморале су Јапанке на грешке, а у нападу се разиграла и Џенкил Џонс која је доминирала у рекету, погађала и асистирала осталим бх. кошаркашицама.

Прорадио је и шут са дистанце те су бх. играчице полако успјеле да преузму иницијативу. 

Серијом од 12:0 у посљедњих пет минута репрезентација БиХ дошла је до преокрета и вођства од шест поена, а тројком Николине Џебо 90 секунди прије краја до седам поена предности.

Јапанке се нису предавале, па су за двадесетак секунди успјеле са пет везаних поена опасно запријетити, а након промашеног шута Николине Џебо пола минуте прије краја кренуле су по изједначење.

Но, Мавули је направила грешку у корацима, а у наредном нападу Николина Бабић погодила тројку којом је осигурала тријумф бх. тима. 

Најефикаснија у репрезентацији БиХ биа је Џенкил Џонс са 36 поена, 23 скока и четири асистенције. Одличне су биле такође Николина Бабић и Матеа Тавић са по 15 те Николина Џебо са 14 поена.

У репрезентацији Јапана најефикасније су биле Саки Хаyасхи са 21 и Химавари Акахо са 14 поена.

Репрезентација БиХ је квалификације завршила с једном побједом и поразом, истим учинком као и Канада и Јапан, а све три селекције су на крају избориле пласман на СП. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Славко 13.02.2022. 22:41
    Ако кога занима
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    22h 51m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    13h 46m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 35m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    22h 57m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 12m
    0